În mediul online circulă tot felul de metode de curățare și odorizare a bucătăriei. În materialul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o tehnică mai puțin cunoscută, dar totuși eficientă de a igieniza chiuveta, în așa fel încât scurgerea acesteia să nu mai prezintă miros neplăcut.
Dacă îți place să petreci timp în bucătărie, cel mai probabil gătești destul de des. Ai observat că scurgerea de la chiuvetă emană miros urât? Playtech Știri îți prezintă o tehnică de curățare de care, cel mai probabil, nu ai auzit până acum. Așa scapi și de aroma neplăcută din bucătăria locuinței tale.
Unele alimente, cum ar fi uleiul sau grăsimea de la diverse produse, sunt deseori scurse în chiuveta de la bucătărie. Ele pot să blocheze scurgerea, dar și lamele de pe conducta de la chiuvetă. Dacă aceasta nu este curățată în mod regulat, resturile se descompun în canalizare, creând mirosuri urâte.
Dacă situația nu este remediată rapid, mirosul urât de la chiuvetă poate deveni copleșitor. De obicei, acest lucru se întâmplă și din cauză la deșeurile alimentare și reziduurile rămase lipite pe interiorul scurgerii sau pe lamele din cadrul acesteia, situate sub chiuvetă.
Este important ca scurgerea de la chiuvetă să fie curățată regulat. Este bine să dezodorizezi și să neutralizezi mirosul urât cât de des îți permite timpul. Cursul apei în chiuvetă influențează starea conductei, dar și a lamelor din interiorul său.
Este bine ca orice reziduu alimentar din canalul de scurgere de la chiuvetă să fie îndepărtat în timp util. Unul dintre trucurile eficiente în acest sens presupune utilizarea de sare și gheață. Pe internet circulă o mulțime de metode de curățare a scurgerii de la chiuvetă, însă aceasta este mai puțin cunoscută.
Sarea și gheața pot fi utilizate împreună ca metodă de curățare și dezodorizare a chiuvetei. Cel dintâi produs neutralizează orice miros, în timp ce gheața ajută la îndepărtarea propriu-zisă a mizeriei ce s-a lipit pe conductă sau pe lamele de sub chiuvetă. Aceasta topește reziduurile care sunt blocate în zonă.
Pune câteva cuburi de gheață pe locul prin care curge apa de la chiuvetă și deasupra adaugă o mână de sare grunjoasă sau fină, în funcție de ce ai în bucătărie. Cel mai bine este ca bucățile de gheață să fie mici. Dacă ai doar bucăți mari, încearcă să le spargi. În acest fel, sarea se va dispera în interiorul canalului.