Făina expirată nu prezintă niciun risc dacă este depozitată corect. Prin urmare, poate fi consumată la mai mulți ani după data de expirare. Cu toate acestea, verificați întotdeauna dacă niciun dăunător nu a ajuns să își facă cuib în ambalaj. Depozitați-o de preferință într-un recipient ermetic. Dacă făina este depozitată necorespunzător, ea poate da semne de fermentație, poate deveni râncedă. Își poate schimba culoarea sau poate prezenta molii alimentare. Unele făinuri, bogate în Omega-3, tind, de asemenea, să se oxideze mai repede. Prin urmare, trebuie consumate mai repede. Dacă aveți îndoieli cu privire la calitatea făinii, nu o aruncați, ci reciclați-o. Totul poate fi recuperat, iar mai jos vă oferim câteva idei anti-risipă pentru a refolosi făina expirată.
Reutilizarea și reciclarea făinii expirate este un alt pas spre Zero-deșeuri. Este un fapt că din ce în ce mai mulți dintre noi sunt conștienți de necesitatea de a nu mai produce atât de multe deșeuri. Ceea ce trebuie să știți, este că puteți folosi făina expirată.
În cazul amestecurilor de copt și al făinurilor, acestea pot fi consumate în siguranță până la 30 de zile de la data de expirare de pe ambalaj. Cu toate acestea, făina universală, de grâu, poate rezista între șase și opt luni de la data imprimată pe ambalaj.
De cealaltă parte, făina integrală de grâu se consumă cel mai bine între patru și șase luni după aceea. Făina de porumb durează între nouă și 12 luni, făina de orez durează între șase și opt luni, iar făina de cartofi durează la fel.
Dar cum este posibil să recunoaștem că făina nu este sigură pentru utilizare? Trebuie doar să o mirosiți. Dacă miroase a mucegai, atunci nu este utilă. La prea mult timp după data de expirare, făina va începe să emane această aromă.
Unele insecte vor invada făina în cel mai rău caz, deoarece umiditatea le poate atrage, dar este foarte rar. Așadar, făina expirată poate fi folosită în continuare, dar dacă s-a schimbat culoarea, înseamnă că produsul a fost afectat.
Făina este unul dintre ingredientele esențiale ale bucătăriilor noastre. Știm cum să o folosim perfect în preparatele noastre dulci și sărate. Dar știați că, trecută de data limită de consum, este și plină de resurse?
Lipiciul din făina expirată este ideal pentru micile meșteșuguri casnice. Naturală, ecologică și fără solvenți, ea nu eliberează niciun compus toxic volatil.
Este o alternativă excelentă la cleiul industrial. Este recomandat pentru toate activitățile artistice cu copii. Acest lipici este eficient și se curăță ușor. Se folosește pentru tapițerie, pe lemn, pentru lucrări de decorare, scrapbooking, papier-mache, carton etc.
În același timp, dacă vă simțiți creativi, folosind făina expirată, veți putea realiza o argilă de modelaj 100% naturală, cu zero deșeuri și compostabilă. Rapid de realizat, este ideală pentru copii.
Fie că este vorba de a vă curăța robinetele din inox, alamă sau obiectele din inox, făina expirată poate face minuni. De asemenea, este de mare ajutor pentru a curăța grăsimea de pe aparatele noastre electrocasnice.
Șamponul uscat este un adevărat aliat atunci când nu ai timp să te speli pe cap. Ajută, de asemenea, să dea volum pentru cei al căror păr se murdărește prea repede.
Șampoanele uscate din comerț conțin amidon care absoarbe sebumul de pe scalp. Utilizând făină expirată, vă puteți face cu ușurință propriul șampon uscat.
Folosiți făina expirată pentru a absorbi uleiul, noroiul, sifonul, vinul, sângele etc. de pe toate tipurile de parchet, gresie, faianță, sau țesătură.
Aplicați abundent făina pe pată. Lăsați să acționeze fără a freca, timp de câteva minute până la câteva ore. Îndepărtați reziduurile de făină prin măturare sau aspirare.
Făina este un antiinflamator natural și o alternativă la substanțele chimice nesănătoase. Furnicile se vor hrăni cu făină, iar atunci când beau, făina se va umfla în abdomenul lor. Micile fiare nu îi vor rezista.
Se presară făina expirată pe locurile pe unde trec furnicile sau pe furnicar. În grădină, împrăștiați un pumn de făină stătută în jurul plantelor pentru a alunga persoanele nedorite.
Vopseaua naturală din făină, cunoscută și sub numele de „vopsea suedeză”, este o alternativă ecologică la vopselele industriale, care sunt dăunătoare pentru mediu și pentru sănătatea noastră.
Dacă doriți să vă vopsiți tâmplăria și să oferiți o protecție durabilă lemnelor exterioare, iată soluția economică și eco-responsabilă. Făina expirată va servi drept bază pentru o vopsea monocomponentă, non-toxică și rezistentă, care rezistă la capriciile timpului timp de 5 până la 10 ani.
Vopsirea cu făină este ușor de realizat. Pregătirea ei durează doar 50 de minute și nu are practic niciun miros. Urmați indicațiile pentru a încerca și … adoptați Vopseaua din făină naturală, alternativa ecologică eficientă pentru tâmplăria dumneavoastră.
După cum vedeți făina expirată are mai multe trucuri în mânecă, așa că nu aruncați la gunoi făina veche. Pe lângă gătit sau copt, aceste 7 idei grozave, cu zero deșeuri, vă vor ajuta pentru a recicla făina.
Făina expirată nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, dar, ca să spunem adevărul, mirosul ei poate varia și determina rezultatul unei rețete cremoase, făcând-o să miroasă a ulei ars. De aceea, este convenabil să o păstrăm în condiții optime.