Ție cum îți place să bei cafeaua, dis de dimineață? Cu lapte sau frișcă, miere, zahăr sau îndulcitor? Indiferent de alegerile fiecăruia, specialiștii în nutriție au dezvăluit câteva trucuri pentru a face cafeaua un medicament naturist pentru organism. Care sunt ingredientele secrete care o fac ‘magică’.
Un lucru e sigur, oamenilor le place cafeaua. Dimineața, pe răcoare sau nu, cei mai mulți dintre ei pornesc butonul de la espressorul de cafea, acesta fiind primul lucru pe care-l fac după ce se trezesc din somn. Indiferent că o beau în initimitatea casei lor, în drum spre locul de muncă, la metrou sau plimbându-se prin parc, relaxați, românii adoră cafeaua și o consumă în cantități industriale. Aceasta nu are doar un gust delicios și aromat, ci ajută la creșterea tensiunii scăzute și oferă un boost de energie, de care are nevoie oricine pentru a începe ziua în forță.
Există foarte multe moduri în care poți bea cafeaua. Unii preferă cafeaua tare, alții o îndulcesc cu zahăr sau miere. Mai sunt câțiva care preferă să o amestece cu lapte sau alte arome. Tu știai cum transformi cafeaua într-un medicament natural pentru organism? E foarte simplu.
Pentru cei care preferă cafeaua dulce, specialiștii în sănătate îi sfătuiesc pe români să aleagă zahărul din nuca de cocos ca o alternativă mai sănătoasă și mai slabă în calorii decât zahărul normal, pentru că acesta, consumat în exces, în timp, poate duce la diabet sau creșterea alarmantă în greutate.
De asemenea, un alt truc recomandat este să folosim laptele vegetal în cafea, indiferent dacă urmăm o dietă vegetariană/vegană sau nu. Nutriționiștii recomandă, cu încredere, băuturile bazate pe plante, precum laptele de soia, ovăz sau migdale, fiind trei alternative sănătoase pentru organism. Pe lângă faptul că au un gust foarte bun, acest tip de lapte este bogat în nutrienți, carbohidraţi, grăsimi şi proteine necesare unei bune funcționări a organismului.
Cum transformi cafeaua într-un medicament natural. Poate părea surprinzător pentru unii dintre români, dar uleiul de cocos face minuni atunci când este amestecată în cafea. Acesta conține trigliceride, care au efecte benefice asupra organismului uman. Uleiul de cocos scade pofta de mâncare, crește nivelul energiei, stimulează metabolismul și previne apariția diabetulul.
Pentru aceia dintre noi care preferă un plus de savoare, nutriționiștii ne sfătuiesc să adaugăm scorțișoară în cafea, datorită faptului că acest condiment, datorită substanței cinamaldehidă, ajută la echilibrarea glicemiei. Turmericul este o alegere sănătoasă pentru cafea, deoarece este un bun antiinflamator, previne răceala și anemia