02 mart. 2023 | 20:51

De ce să nu arunci apa de la varza fiartă. Bucătarii celebri procedează mereu aşa, e un truc secret

Diverse
De ce să nu arunci apa de la varza fiartă. Bucătarii celebri procedează mereu aşa, e un truc secret
De ce să nu arunci apa de la varza fiartă. Secretul bucătarilor profesioniști. Trebuie să procedezi și tu la fel.

Dacă ți-ai propus să gătești sarmale în viitorul apropiat, trebuie să afli și tu despre acest truc. Playtech Știri îți explică de ce să nu arunci apa de la varza fiartă, folosită la acest fel de mâncare. Bucătarii celebri procedează întotdeauna astfel, pentru a oferi un plus de aromă preparatelor preferate.

De ce să nu arunci apa de la varza fiartă

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la sărbătoarea Paștelui, gospodinele obișnuiesc să gătească sarmale în orice perioadă a anului. Acest fel de mâncare se numără printre preferatele românilor, datorită gustului său special și a sațietății pe care o asigură. Dacă urmează să gătești sarmale zilele viitoare, trebuie să afli neapărat acest secret.

Pentru prepararea sarmalelor, ai nevoie de frunze de varză. De obicei, gospodinele fierb frunzele de varză în apă cu sare, înainte de a le folosi pentru a înveli compoziția de carne. Nu arunca niciodată apa de la varza fiartă, după ce frunzele au devenit moi. Bucătarii profesioniști o folosesc la prepararea altor mâncăruri.

Apa de la varza fiartă poate stimula aroma altor produse, precum a sosurilor folosite la chifteluțe sau chiar la sarmale. Playtech Știri îți explică cum poți folosi apa de la sarmale pentru a pregăti un sos delicios, pe care să-l adaugi în oala de lut pe care o dai la cuptor. Poți folosi același sos și când mănânci chifteluțe.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pe majoritatea, sigur le ai deja în bucătărie. Cantitățile pot varia în funcție de necesități. Iată cum trebuie să procedezi!

Cum să prepari sos cu apa de la varză

Ingrediente:

  • roșii;
  • smântână;
  • apă de la varză;
  • sare și alte condimente, în funcție de preferințe.

Mod de preparare:

  1. Se spală și se decojesc roșiile.
  2. Se taie roșiile decojite în bucăți potrivite.
  3. Se pun bucățile de roșii în vasul unui blender.
  4. Se adaugă deasupra roșiilor o cantitate potrivită de smântână.
  5. Se amestecă ingredientele în blender până când se obține o pastă omogenizată.
  6. Se adaugă apa în care s-a fiert varza în pasta de roșii.
  7. Se presară deasupra sare și alte condimente, în funcție de preferințe.

Citește și: Secretul celor mai bune sarmale de post. Vor ieși la fel de gustoase

Sosul de roșii cu smântână se toarnă peste sarmalele aranjate în formă circulară în oala de lut. Ulterior, se adaugă peste sarmale apă, ca în rețeta clasică, și se dă mâncarea la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru o oră jumătate sau două. Sarmalele vor ieși extraordinar de gustoase! Nu uita că poți folosi același sos și la chifteluțe.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Dan Andronic publică poza cu Ponta și Trump
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Fosta soție a lui Călin Georgescu acuză și cere despăgubiri. E foarte grav ce i s-a întâmplat Danielei
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
KLAUS IOHANNIS a DECIS! ANUNȚ privind PREMIERUL
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro