Dacă ți-ai propus să gătești sarmale în viitorul apropiat, trebuie să afli și tu despre acest truc. Playtech Știri îți explică de ce să nu arunci apa de la varza fiartă, folosită la acest fel de mâncare. Bucătarii celebri procedează întotdeauna astfel, pentru a oferi un plus de aromă preparatelor preferate.
Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la sărbătoarea Paștelui, gospodinele obișnuiesc să gătească sarmale în orice perioadă a anului. Acest fel de mâncare se numără printre preferatele românilor, datorită gustului său special și a sațietății pe care o asigură. Dacă urmează să gătești sarmale zilele viitoare, trebuie să afli neapărat acest secret.
Pentru prepararea sarmalelor, ai nevoie de frunze de varză. De obicei, gospodinele fierb frunzele de varză în apă cu sare, înainte de a le folosi pentru a înveli compoziția de carne. Nu arunca niciodată apa de la varza fiartă, după ce frunzele au devenit moi. Bucătarii profesioniști o folosesc la prepararea altor mâncăruri.
Apa de la varza fiartă poate stimula aroma altor produse, precum a sosurilor folosite la chifteluțe sau chiar la sarmale. Playtech Știri îți explică cum poți folosi apa de la sarmale pentru a pregăti un sos delicios, pe care să-l adaugi în oala de lut pe care o dai la cuptor. Poți folosi același sos și când mănânci chifteluțe.
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pe majoritatea, sigur le ai deja în bucătărie. Cantitățile pot varia în funcție de necesități. Iată cum trebuie să procedezi!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Secretul celor mai bune sarmale de post. Vor ieși la fel de gustoase
Sosul de roșii cu smântână se toarnă peste sarmalele aranjate în formă circulară în oala de lut. Ulterior, se adaugă peste sarmale apă, ca în rețeta clasică, și se dă mâncarea la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru o oră jumătate sau două. Sarmalele vor ieși extraordinar de gustoase! Nu uita că poți folosi același sos și la chifteluțe.