Suntem atenți la cât mâncăm, la ce ore mâncăm și la ce produse ne punem pe farfurie, însă puțini știu că există unele combinații de alimente, vorbim aici chiar și despre cele sănătoase, ce ne fac mai mult rău decât bine. Află, din rândurile de mai jos, de ce să nu amesteci niciodată la o masă iaurtul cu fructele.
Ți s-a întâmplat vreodată să ai o senzație de disconfort sau chiar să ai probleme cu stomacul, chiar dacă ai mâncat „corect” sau „sănătos”? Se tot vorbește despre intervalul orar în care este bine să ne luăm mesele zilei și despre alimentele pe care ar trebui să le eliminăm din dietă sau să le evităm, însă prea puțin despre combinațiile interzise.
Din ultima categorie fac parte, în mod surprinzător, produse care, consumate separat, au o listă lungă de beneficii pentru sănătatea și buna funcționare a organismului uman. Când sunt mâncate la aceeași masă, însă, rezultatul este cu totul diferit: balonare, kilograme în plus, dureri de stomac, stare de oboseală și disconfort.
Primul exemplu: iaurtul și fructele. Cu toate că fructele ar trebui să fie nelipsite din meniul zilnic al fiecăruia dintre noi, pot avea efecte nedorite când sunt combinate cu altceva, cum ar fi iaurtul. În aceste cazuri, vor ajunge să fie digerate foarte greu, dând o stare de greață.
Dacă nu îți place să mănânci iaurtul simplu și îl preferi mai dulce și mai aromat, varianta cea mai bună este scorțișoara. Pe lângă gustul senzațional, combinația are și o serie de beneficii pentru sănătate. Se spune că scorțișoara ajută la menținerea funcționării inimii și ar contribui la scăderea colesterolului din sânge.
Dacă scorțișoara nu este pe gustul tău, poți pune în iaurt cereale, alune sau nuci.
Alte două produse ce nu ar trebui consumate la aceeași masă sunt laptele și sucul de portocale, mai ales la micul dejun. Împreună, pot provoca dureri de stomac, balonare și arsuri gastrice, iar acizii din sucul de portocale vor coagula laptele – senzația de disconfort dată de această reacție chimică poate dura de la două până la șase ore, în funcție de cantitatea ingerată.