09 dec. 2022 | 13:46

De ce să miroși bradul de Crăciun înainte să-l cumperi. Detaliul la care trebuie să fii atent

Utile
De ce să miroși bradul de Crăciun înainte să-l cumperi. Detaliul la care trebuie să fii atent

Bradul de Crăciun este vedeta casei. Se decorează, se aprinde, este călduros, primește cadouri la picioarele sale și miroase bine. Acest miros deosebit este sinonim cu sărbătoarea și creează amintiri. Dar, dacă sunteți atenți, veți observa că unii brazi nu au miros. Și vom înțelege de ce, dar intervine o întrebare: „De ce să miroși bradul de Crăciun înainte să-l cumperi?” Conform specialiștilor, este detaliul la care trebuie să fii atent.

Toți cunoaștem mirosul bradului de Crăciun, dar de ce miroase?

Bradul de Crăciun ne amintește de sărbători datorită mirosului său deosebit. Mirosul său este creat de trei substanțe în principal. Acestea sunt α-pinenul, β-pinenul și acetatul de bornil. Acestea sunt molecule cu nume complicate care scapă din spinii copacului pentru a ne pătrunde în nări.

În cele ce urmează, încercăm să răspundem la în trebarea „De ce să miroși bradul înainte să-l cumperi?”.

Conform speciliștilor, cele două molecule sunt identice. Una este imaginea celeilalte într-o oglindă. Aceste molecule fac parte din familia terpenelor. O familie de molecule foarte parfumate pe care le găsim în diferite specii de arbori.

Molecula α-pinenul aduce un parfum apropiat de terebentină, un ulei esențial obținut din arbori rășinoși. Cealaltă moleculă, β-pinenul, aduce o notă proaspătă și lemnoasă. În chimie, se spune despre ele că sunt „substanțe volatile”. Dar atenție, aceste două molecule sunt foarte inflamabile. De aceea, bradul ia foc atât de repede.

Vezi și: Leguma care se pune în pomul de Crăciun. Motivul e inedit, ce se întâmplă cu cel care o găsește

De ce să miroși bradul de Crăciun? La ce detaliu trebuie să fii atent?

Faptul că aveți un copac natural nu vă garantează că veți avea un miros dulce în casă de la bradul de Crăciun. Pentru a înțelege de ce unii pomi de Crăciun miros bine și alții nu, trebuie să înțelegeți că mirosul depinde de doi factori, în esență. Cu alte cuvinte așa afli de ce să miroși bradul de Crăciun

Un prim aspect ar fi rata de hidratare. Un brad proaspăt tăiat va mirosi mai puternic decât un brad care a fost tăiat cu câteva săptămâni în urmă. Da, bradul proaspăt tăiat este mai hidratat și, prin urmare, seva sa circulă mai bine, ducând cu ea moleculele mirositoare.

Difuzarea în aer va fi mai ușoară într-o casă în care temperatura este de aproximativ 20 de grade decât afară, unde temperaturile sunt aproape de zero.

Alegeți bradul de Crăciun potrivit

Unele esențe își păstrează parfumul mult timp după ce au fost tăiate, în timp ce pentru altele mirosul se estompează rapid. Acesta este motivul pentru care molidul miroase mai puternic decât Nordmann. Dar Nordmannul nu-și pierde acele.

„Trebuie să pipăiţi cu degetele acele, iar dacă e tăiat demult, ele cad imediat. Acesta este principalul element, dar mai trebuie şi să mirosiţi acele.

Dacă sunt proaspete ele emană acel ulei volatil care este esenţa plăcerii de a avea un brad”, a decalarat Florian Băncilă, inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Brăneşti, potrivit Adevărul.ro.

Acum ai aflat de ce să miroși bradul de Crăciun înainte să-l cumperi și care este detaliul la care trebuie să fii atent. Dacă nu ai apucat să cumperi bradul de Crăciun, acum ai toate informațiile pentru a cumpăra unul pe măsură.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro