29 ian. 2023 | 17:57

De ce să lași carnea la sărat două ore înainte să o gătești. Trucul celor mai iscusite gospodine

Diverse
De ce să lași carnea la sărat două ore înainte să o gătești. Trucul celor mai iscusite gospodine
De ce să lași carnea la sărat două ore înainte să o gătești. Dacă procedezi astfel, va fi bine rumenită la exterior.

Mulți dintre noi cunoaștem deja eșecul gătitului de carne. Probabil ți s-a întâmplat și ție să crezi că preparatul este bine gătit când, de fapt, la interior era crud. Ei bine, specialiștii în domeniul culinar au venit cu câteva explicații referitoare la motivele pentru care se întâmplă acest lucru. Află mai jos de ce să lași carnea la sărat două ore înainte să o gătești.

Secretele specialiștilor privind gătirea cărnurilor

Nimic nu se compară cu mirosul și aroma cărnurilor când te așezi, flămând, la masă. O bucată de carne crocantă la exterior și fragedă la interior este, fără îndoială, pe gustul tuturor. Din păcate, nu întotdeauna reușim să gătim carnea perfect și, probabil, încă ni se întâmplă să aflăm că, la interior, bucățile de carne au rămas crude.

Stuart Farrimond, autorul cărții „The Science of Cooking” și prezentatorul unei emisiuni culinare de la BBC, a vorbit pe larg despre motivele pentru care se întâmplă acest lucru. În primul rând, totul depinde de uleiul pe care îl folosim pentru a prăji cărnurile, dar și de temperatura acestora.

Majoritatea dintre noi folosim, cel mai probabil, ulei de floarea-soarelui pentru a găti carnea. Însă, acest tip de produs nu este întotdeauna recomandat. Există două aspecte importante în funcție de care trebuie să ne ghidăm când alegem uleiul pe care îl folosim la prăjit carnea: să aibă un punct de fierbere ridicat și să fie aromat.

Gătirea bucăților de carne nu se face niciodată la temperaturi scăzute. Este total greșit să pui ulei în tigaie, apoi bucățile de carne și abia ulterior să dai drumul la flacără și să aștepți ca tigaia să se încălzească. Pentru a obține carne crocantă la exterior și fragedă la interior, este recomandat ca uleiul să fie încălzit din timp și să prezinte o temperatură între 160 și 175 de grade Celsius. Doar așa, carnea va fi gătită perfect.

De ce să lași carnea la sărat două ore înainte să o gătești

Mai există, totuși, și un alt aspect important, ce are legătură cu umiditatea. Temperatura tigăii trebuie să fie ridicată dinainte de a introduce bucățile de carne în ea tocmai pentru a compensa efectul de răcire pe care acestea îl vor naște când vor fi introduse în vasul de bucătărie.

Cu cât temperatura tigăii va fi mai mare, cu atât mai repede se va evapora umiditatea de la suprafața cărnii. În condițiile date, pentru ca bucățile de carne să nu se usuce și să rămână fragede, Stuart Farrimond a recomandat ca acestea să fie puse la sărat cel puțin cu două ore înainte de a fi gătite.

Citește și: Carnea de porc românesc comparată cu somonul. Prea puţini români o consumă, din păcate

Cele mai iscusite gospodine pun bucățile de carne la sărat peste noapte, gătindu-le abia a doua zi. Dacă nu dispui de suficient timp pentru a prepara carnea sau dacă pur și simplu ai uitat de ea, o poți lăsa și pentru două ore condimentată cu sare. În acest fel, când vei pune carnea în tigaie, lipsa de umiditate va fi compensată. Carnea se va rumeni foarte bine la exterior, păstrându-și, simultan, frăgezimea la interior.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Mesajele ascunse în felicitările de Crăciun de Casa Regală Britanică
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Pensionarii care primesc PENSII DIFERITE de la 1 ianuarie
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro