09 aug. 2022 | 09:02

De ce să găteşti puiul în pepene. E reţeta verii 2022, face furori peste tot

Utile
De ce să găteşti puiul în pepene. E reţeta verii 2022, face furori peste tot
Motivul pentru care e bine să găteşti puiul în pepene

Gospodinele s-au îndrăgostit de această rețetă care a ajuns în prim-plan pe rețelele de socializare. Mulți dintre bucătarii de duminică au încercat-o și au rămas plăcut surprinși de gustul preparatului. Puțini s-ar fi gândit cât de bine se combină carnea de pui cu celebrul fruct al verii. Cum poți face pui în pepene și la ce detalii trebuie să fii atent ca rețeta să iasă ca la carte? Iată cum trebuie să procedezi?

Rețetă de pui în pepene: rețeta specială din vara aceasta

Puiul și pepenele se regăsesc în alimentația tuturor în special în timpul verii. Puiul este ales pentru că este o carne slabă și funcționează fabulos în salate ușoare din sezonul cald, iar pepenele este vedeta din această perioadă.

Majoritatea consumă aceste două alimente separat, dar există o rețetă unde poți să le combini. Cu siguranță pare foarte diferit să le alături, dar vei avea o surpriză la cât de bine funcționează împreună.

Carnea de pui poate să fie pregătită și într-un mod deosebit. Pepenele are rolul aici de a menține căldura dată de cuptor și de a găti astfel carnea uniform. Mai mult decât atât, puiul va lua aroma răcoritoare a fructului și va avea un gust special.

Dacă vrei să folosești și pulpa pepenelui, pune-o și pe ea la cuptor sau fă un suc răcoritor din aceasta. De asemenea, poți să tragi la tigaie bucățile rămase sau să le pui pe grătar. Ele merg perfect cu o cremă de oțet balsamic de calitate și brânză grecească aromată și cremoasă.

  • Ingrediente

1 pui întreg
1 linguriță fulgi de chilli
1 linguriță oregano
1 linguriță turmeric
1 linguriță amestec de condimente cajun
1 linguriță pudră de usturoi
sare și piper
ulei pentru prăjit
2 linguri miere
1 pepene
2 cepe mici
4 crenguțe de rozmarin

Mod de preparare

Pune puiul pe suprafața de lucru și tale-l în două. Asezonează carnea cu fulgi de ardei, oregano, turmeric, amestec de condimente, usturoi pudră, sar și piper. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă bucățile de pui. Prăjește carnea preț de câte 5 minute pe fiecare parte, ulterior adaugă miere și lasă preparatul pe foc încă 5 minute.

Scobește pepenele pentru a face loc puiului, ulterior pasează restul bucăților rămase și pune-le peste sau servește-le la cuptor ori grătar. Trebuie să lași carnea la cuptor preț de 2 ore la 190 de grade Celsius. Poți să îl servești cu porumb, legume trase la tigaie sau alături de o porție de orez gătit simplu.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro