03 sept. 2022 | 21:19

De ce să faci o gaură în buretele de spălat vase. Trucul e util și eficient

Diverse
De ce să faci o gaură în buretele de spălat vase. Trucul e util și eficient
De ce să faci o gaură în buretele de spălat vase. Modalități inedite de a utiliza buretele de bucătărie, la care nu te-ai gândit niciodată.

Buretele de bucătărie, folosit de gospodine la spălatul vaselor, poate fi utilizat în moduri inedite. Probabil că cei mai mulți dintre noi nici nu ne-am gândit la acest lucru până acum. Există, însă, o multitudine de căi de a folosi buretele de vase. Textura lui îl face potrivit pentru îndeplinirea unor sarcini din întreaga gospodărie. Află în rândurile de mai jos de ce să faci o gaură în buretele de spălat vase. În acest fel, vei scăpa și de umezeala de la chiuvetă.

De ce să faci o gaură în buretele de spălat vase

De obicei, gospodinele folosesc buretele de bucătărie doar la spălarea vaselor. El poate să aibă o mulțime de alte utilizări, atât la sarcini care au loc în bucătărie, cât și la treburi din întreaga gospodărie. De exemplu, cu ajutorul buretelui de vase, nu veți mai risipi săpunul.

Cu siguranță, la un moment dat, și tu ai fost deranjat de mizeria și urmele lăsate de săpunul umed în sau pe chiuvetă. Data viitoare, poți pune săpunul pe buretele de vase. În acest fel umezeala va fi absorbită de burete, iar chiuveta va rămâne curată.

Buretele de bucătărie mai poate fi folosit și în cazul legumelor. Dacă așezați câțiva bureți de vase noi într-un sertar sau într-un recipient cu legume, ei pot să absoarbă excesul de umiditate. La un moment dat, bureții vor deveni umezi. Atunci, trebuie storși în timp util pentru a nu prinde miros urât. Cu ajutorul acestui truc, legumele vor fi păstrate mereu crocante.

Dacă nu aveți un recipient în care să depozitați buretele de bucătărie, puteți să faceți o gaură în mijlocul lui. Pur și simplu luați o foarfecă și faceți în mijlocul buretelui de vase o gaură de diametrul degetului arătător. Ulterior, puteți introduce buretele de vase pe robinet, în așa fel încât să nu lase umezeală nicăieri, recomandă o gospodină pe blogul EuStiu.com.

La ce sarcini poți folosi buretele de bucătărie

Așa cum am spus deja, buretele de vase poate fi folosit și în afara bucătăriei. Cu ajutorul acestuia, puteți lustrui frunzele plantelor din locuință. Produsele dedicate florilor în acest sens prezintă un risc major: pot înfunda porii plantelor. Din acest motiv, buretele de vase este mult mai indicat pentru această sarcină.

Buretele de bucătărie poate fi folosit și în procesul de germinare a semințelor. Pune un burete umed în centrul unei farfurii. Peste acesta, pune semințele plantelor, așezându-le în așa fel încât să aibă suficient spațiu pentru a crește. Pune un bol de sticlă deasupra, care să asigure semințelor un mediu călduros, și plasează-l pe un pervaz sau într-un loc unde să fie multă lumină.

Cu ajutorul buretelui de vase vă puteți proteja și suprafețele de lemn din locuință. Decupați pătrățele mici din buretele de vase și lipiți-le pe partea inferioară a obiectelor decorative, precum vaze sau boluri. În acest fel, obiectele din lemn nu vor fi deteriorate ușor.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro