Buretele de bucătărie, folosit de gospodine la spălatul vaselor, poate fi utilizat în moduri inedite. Probabil că cei mai mulți dintre noi nici nu ne-am gândit la acest lucru până acum. Există, însă, o multitudine de căi de a folosi buretele de vase. Textura lui îl face potrivit pentru îndeplinirea unor sarcini din întreaga gospodărie. Află în rândurile de mai jos de ce să faci o gaură în buretele de spălat vase. În acest fel, vei scăpa și de umezeala de la chiuvetă.
De obicei, gospodinele folosesc buretele de bucătărie doar la spălarea vaselor. El poate să aibă o mulțime de alte utilizări, atât la sarcini care au loc în bucătărie, cât și la treburi din întreaga gospodărie. De exemplu, cu ajutorul buretelui de vase, nu veți mai risipi săpunul.
Cu siguranță, la un moment dat, și tu ai fost deranjat de mizeria și urmele lăsate de săpunul umed în sau pe chiuvetă. Data viitoare, poți pune săpunul pe buretele de vase. În acest fel umezeala va fi absorbită de burete, iar chiuveta va rămâne curată.
Buretele de bucătărie mai poate fi folosit și în cazul legumelor. Dacă așezați câțiva bureți de vase noi într-un sertar sau într-un recipient cu legume, ei pot să absoarbă excesul de umiditate. La un moment dat, bureții vor deveni umezi. Atunci, trebuie storși în timp util pentru a nu prinde miros urât. Cu ajutorul acestui truc, legumele vor fi păstrate mereu crocante.
Dacă nu aveți un recipient în care să depozitați buretele de bucătărie, puteți să faceți o gaură în mijlocul lui. Pur și simplu luați o foarfecă și faceți în mijlocul buretelui de vase o gaură de diametrul degetului arătător. Ulterior, puteți introduce buretele de vase pe robinet, în așa fel încât să nu lase umezeală nicăieri, recomandă o gospodină pe blogul EuStiu.com.
Așa cum am spus deja, buretele de vase poate fi folosit și în afara bucătăriei. Cu ajutorul acestuia, puteți lustrui frunzele plantelor din locuință. Produsele dedicate florilor în acest sens prezintă un risc major: pot înfunda porii plantelor. Din acest motiv, buretele de vase este mult mai indicat pentru această sarcină.
Buretele de bucătărie poate fi folosit și în procesul de germinare a semințelor. Pune un burete umed în centrul unei farfurii. Peste acesta, pune semințele plantelor, așezându-le în așa fel încât să aibă suficient spațiu pentru a crește. Pune un bol de sticlă deasupra, care să asigure semințelor un mediu călduros, și plasează-l pe un pervaz sau într-un loc unde să fie multă lumină.
Cu ajutorul buretelui de vase vă puteți proteja și suprafețele de lemn din locuință. Decupați pătrățele mici din buretele de vase și lipiți-le pe partea inferioară a obiectelor decorative, precum vaze sau boluri. În acest fel, obiectele din lemn nu vor fi deteriorate ușor.