Poftești la acele piersici suculente de vară, dar la magazin nu dai decât peste fructe tari ca piatra, cărora le lipsesc atât gustul, cât și textura? Ei bine, noi venim în ajutorul tău cu un sfat pentru a face ca piersicile să se coacă mai repede. Iată la ce truc să apelezi.
Este deseori dezamăgitor să constați că, chiar și atunci când piersicile sunt la apogeu în iulie și august, majoritatea fructelor cu sâmburi disponibile în magazinele alimentare sunt tari ca piatra, dacă nu imposibil de mâncat.
Acest lucru se datorează faptului că majoritatea fructelor pe care din supermarketuri sunt culese necoapte, pentru a putea ”supraviețui” călătoriei lungi de la fermă pe rafturile magazinelor.
Așadar, fie că alegi piersicile de la piață sau de la magazinul alimentar, este dificil să le nimerești pe toate coapte, suculente și gata de a fi consumate. Din fericire, coacerea acestora este un proces simplu care poate fi la îndemâna tuturor.
Pur și simplu pune piersicile într-o pungă de hârtie maro, închide ușor partea de sus și lasă-le la temperatura camerei. Timpul total de coacere variază și depinde în mare măsură de cât de tari sunt fructele la început. Verifică-le după 24 de ore.
Dacă sunt coapte, ar trebui să fie parfumate și să cedeze la atingere doar puțin. Dacă nu, mai lasă-le puțin. Însă, în cazul în care vrei să grăbești acest proces, adaugă în pungă și o banană.
Depozitarea piersicilor cu alte fructe care emit etilenă, cum ar fi un măr sau o banană (acestea emit cel mai mult gaz), ajută la accelerarea procesului de coacere.
”Când este declanșat de etilenă, fructul se stimulează singur producând mai multă etilenă și începe să respire – să consume oxigen și să producă dioxid de carbon – de două până la cinci ori mai repede decât înainte”, scrie McGee în On Food and Cooking,
De evitat sunt pungile de plastic, deoarece, în timp ce acestea vor reține gazul etilenă, plasticul reține și umiditatea, ceea ce va face ca fructele să putrezească mai repede.
Citește și: Cum poți să prelungești ‘viața’ bananelor, de fapt. Fructul lângă care trebuie să le așezi în frigider