De ce să arzi frunze de salvie în casă. Trucul banal cu efecte uluitoare

De ce să arzi frunze de salvie în casă. Trucul banal cu efecte uluitoare
De ce să arzi frunze de salvie în casă

De ce să arzi frunze de salvie în casă. Frunzele de salvie sunt cunoscute de sute de ani pentru puterile magice și de-a lungul timpului oamenii au folosit fumigațiile pentru curățarea spirituală, ca să alunge energia negativă din casă și nu numai.

De ce să arzi frunze de salvie în casă

Salvia este una dintre ierburile utilizate încă din vechime pentru efectul uluitor de a curăța casa de energii negative, de ghinion și de insecte neplăcute. De precizat că frunzele de salvie au fost folosite pentru prima dată de triburile amerindiene, după care acestea au ajuns să fie folosite și de către alte culturi. De asemenea, oamenii foloseau fumigațiile cu salvie albă, ca să alunge toate spiritele rele din locuință.

În plus, aceste frunze de salvie sunt de mare ajutor când te muți într-o casă nouă ori când vrei să faci o modificare importantă în locuința ta. Și familiile greu încercate se pot baza pe fumigațiile cu salvie albă, întrucât se spune că vor scăpa imediat de necazuri și de influența negativă. Amintim că fumigațiile au fost folosite și în magie, de-a lungul timpului, după care specialiștii au descoperit că fumul acestei plante conține numeroase uleiuri cu proprietăți antibacteriene.

Salvia te mai poate scăpa și de insectele nedorite. Mai mult, se spune că camera în care s-a ars salvie este ideală pentru meditatii ori alte ritualuri spirituale. Specialiștii cred că poți alunga energiile negative de pe haine sau obiecte vechi sau energii acumulate de la foștii proprietari.

Fumul de salvie este asemenea celui de tămâie din biserică. Fumigațiile cu plante au capacitatea de a curăța locuința de toate energiile negative acumulate de-a lungul timpului. După ce se termină ritualul, casa o să aibă parte de echilibrare și purificare spirituală.

Practica a fost folosită de indienii din America care credeau cu tărie că fumul alungă tot ce este malefic dintr-o casă, apoi, mai târziu, fumul de salvie a ajuns și în Orientul Mijlociu, unde oamenii credeau că este ideal pentru vindecarea trupului și a sufletului. Oamenii spuneau că fumul poate să alunge problemele, tristețea, temerile, sau regretele.

Cum se pregătește ritualul de curățare. Ai nevoie:

  • Un manunchi de salvie
  • Un bol de ceramică în care sa cadă cenușa
  • Chibrit
  • O pană sau un eventai cu care împrăștii fumul

De menționat este că se lasă fereastra deschisă înainte, în timpul și după finalizarea ritualului. Se aprinde mănunchiul de frunze de salvie cu un chibrit, iar apoi capătul ars va începe să emane un fum gros. Îndreaptă-l spre corpul tău, spre cameră sau spre obiectul pe care vrei să-l purifici. Ai grijă apoi ca cenușa să se colecteze în vasul ceramic.