20 oct. 2022 | 20:15

De ce să adaugi un ou în salata de crudități. Trucul pe care sigur nu l-ai folosit

Diverse
De ce să adaugi un ou în salata de crudități. Trucul pe care sigur nu l-ai folosit
De ce sa adaugi un ou in salata de cruditati. Trucul pe care sigur nu l-ai folosit

Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar salata de crudități este extrem de benefică pentru organismul uman, iar atunci când îi adaugi unul sau două fierte, aceasta va fi nu doar mai gustoasă, ci și mult mai sănătoasă. Ce spune medicii specialiști. Iată trucul genial pe care-l vei folosi mereu.

De ce este recomandat să pui ou în salata de crudități

Salata de crudități reprezintă garnitura ideală pentru fripturi, tocănițe și alte preparate românești specifice sezonului tomnatic. Pe lângă faptul că este sățioasă, aceasta aduce multe beneficii asupra organismului uman.

De asemenea, medicul specialist Wayne Campbell de la Universitatea Purdue din Indiana susține că poți adăuga unu sau două ouă fierte în salata de crudități, deoarece aceste alimente ajută la creșterea absorbției antioxidanților din legume.

Potrivit studiilor efectuate în 2015, expertul a constatat că, atunci când sunt acoperite cu ouă fierte întregi, salatele de crudități au oferit participanților de aproape patru ori mai mulți nutrienți vegetali decât salatele simple.

Campbell și echipa sa de specialiști sunt de părere că ouăle întregi ar conține o lipidă ce poate stimula capacitatea organismului de a absorbi antioxidanții. De asemenea, ouăle conțin proteine și au foarte puține calorii.

Citește și Alimentul care îți poate prelungi viața. Ce sortimente sunt indicate să consumi

Nucile pot înlocui ouăle în salate

Pe lângă ouă, specialiștii recomandă să adaugi nuci în salatele pe care le prepari. Nucile ajută la combaterea oboselii și creșterea energiei fizice și mentale. Acestea conțin:

  • fibre și minerale (magneziu, fier),
  • vitamina E și fitonutrienți cu efect antioxidant,
  • Omega 3 cu efect anti-inflamator,
  • grăsimi mono-nesaturate care cresc colesterolul bun (HDL),
  • grăsimi poli-nesaturate care scad colesterolul rău (LDL).

Mai mult de atât, nutriționistul Mihaela Bilic vorbește despre cât de importante sunt nucile în alimentația noastră. Ele conțin grăsimi nesaturate și alte substanțe nutritive care oferă efecte protectoare împotriva bolilor de inimă.

Expertul recomandă ca acestea să fie consumate proaspete de oamenii care își permit din punct de vedere al sănătății acest lucru.

„Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.”, a declarat Mihaela Bilic.

Citește și Alimentul pe care trebuie să-l consumi zilnic. Recomandarea inedită a Mihaelei Bilic