UPDATE. O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Ce au reușit să salveze autoritățile din România

UPDATE. O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Ce au reușit să salveze autoritățile din România
Cargou rusesc scufundat în Marea Neagră

În această dimineață a avut loc o dramă în Marea Neagră. Ar fi vorba despre o navă sbu pavilion rusesc. Cargoul rusesc scufundat la 70 de mile marine în largul Mării Negre. Informațiile de la prima oră vorbesc deja și despre o victimă în tragedia din Marea Neagră.

Cargoul sub paivilionul Insulelor Comore scufundat în Marea Neagră

Update 2: Informațiile spun că femeia rănită de pe nava scufundată a fost transportată la Aeroportul Kogalniceanu. Informațiile de la fața locului spun că urmează să fie dusă la spital cu un elicopter SMURD.

Update 1: Dacă inițial s-a anunțat că vasul scufundat era sub pavilion rusesc, acum informațiile de ultimă oră relatează faptul că vasul s-ar afla sub pavilionul Insulelor Comore, și că la bord s-ar fi aflat un echipaj ucrainean, printre care și o femeie.

În drama produsă în alrgul Mării Negre o persoană a fost grav rănită, iar alte două ar fi decedat, și una esate dată dispărută. Echipajul navei, în total, era format din 13 persoane de origine ucraineană. Membrul echipajului care ar fi căzut în apa rece a Mării Negre este în continuare căutat de salvamari.

Restul echipajului, conform informațiilor de la fața locului, sunt transportaţi la dana de pasageri din portul Constanţa, la finalizarea operaţiunilor de salvare.

Știrea inițială

Autoritățile portuare de la Constanța au anunțat în această dimineață un incident în care este implicat o navă sub pavilion rusesc. Cargou rusesc trebuia să ajungă în Portul Constanța, dar din cauza vremii nefavorabile și a vântului puternic s-ar fi scufundat în Marea Neagră.

Datele arată că remorcherul se afla foarte aproape de cargoul rusesc la momentul la care căpitanul vasului rusesc trimitea primele semnale SOS. Informațiile spun că vasul implicat, un cargou rusesc, încărcat cu carbune, venea spre portul Constanța, și s-ar fi scufundat cel mai probabil din cauza furtunii foarte puternice. Operațiunea de salvare este în plină desfășurare.

”La 04:40 dimineața GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la cargoul rusesc “Volgo Balt 179”. Operațiunea de Salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de cargoul rusesc “Volgo Balt 179” a fost de abandon navă. Până în acest moment au fost salvați 10 marinari.

Aceștia se află în siguranță la bordul GSP Falcon. Două persoane au decedat. În același timp se caută în apele mării încă o persoană. Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operațiunile de salvare. Poziția comunicată de cargoul rusesc Volgo Balt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre.”, se spune într-un prim comunicat.

La bordul cargoului se aflau echipajul vasului plus încărcătura acestuia. Scufundarea s-ar fi produs la 70 de mile marine, aproximativ 150km de țărm. În urma dezastrului se pare că există deja două victime, membri al echipajului care ar fi decedat. Oficialitățile portuare spun că alte 10 pesoane au reușit să fie salvate.

În acest moment un remorcher sub pavilion românesc încearcă salvarea restului echipajului aflat pe cargoul rusesc. Incidentul s-ar fi produs datorită unei furtuni puternice și a vântului care bate și la această oră foarte tare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI