De ce s-a schimbat vremea în lume. Climatologii, explicații de ultim moment: Vom avea încă o creștere a temperaturilor

De ce s-a schimbat vremea în lume. Climatologii, explicații de ultim moment: Vom avea încă o creștere a temperaturilor
Care este explicația meteorologilor pentru canicula care a cuprins Europa?

Canicula extremă a pus stăpânire peste Europa. Care este, de fapt, explicația pe care ne-o dau meteorologii? Ce reprezintă consecința schimbărilor climatice? „Ar trebui să ne obișnuim (cu astfel de fenomene n.r.), există multe studii publicate recent care au arătat că vom avea valuri de căldură din ce în ce mai frecvente în viitor. „

Caniculă extremă: Care sunt explicațiile specialiștilor?

Climatologii oferă o serie de explicații pentru canicula extremă de care avem parte în sezonul cald al lui 2019. Vârful caniculei a fost deja atins în întreaga Europă. Patru departamente din sud se află sub cod roșu în Franța, iar temperaturile ar putea să depășească și 45 de grade Celsius. Din păcate, s-au înregistrat deja victime.

Un tânăr de doar 17 ani din Spania a murit din cauza caniculei, țară unde s-au indicat și 42 de grade Celsius. Situația cea mai gravă este însă în Catalonia, unde incendiile de vegetație provocate de arșiță se extind. „(….) Un studiu, publicat la începutul lunii iunie, a arătat că emisfesta nordică a fost afectată pe o regiune extinsă de valul de căldură și au arătat că aceste valuri de căldură sunt o consecință directă a schimbărilor climatice.”

Care este explicația meteorologilor pentru canicula extremă de care avem parte în acest sezon?
Care este explicația meteorologilor pentru canicula extremă de care avem parte în acest sezon?

Căldura va afecta arii din ce în ce mai extinse

„Valurile de căldură vor afecta arii din ce în ce mai extinse și vor duce la recorduri de temperatură. În viitor, dacă se păstrează o creștere a temperaturilor globale de 1,5 grade Celsius, ne așteptăm ca, dintr-o perioadă de 3 ani consecutiv, să fie 2 ani cu valuri de căldură. Dacă temperatura crește cu peste 2 grade, atunci ne așteptăm ca în fiecare an să fie valuri de căldură. O consecință a schimbărilor climatice este extinderea acestui sezon de furtuni. În loc ca în august să avem mai puține furtuni decât în iunie sau iulie, vom avea un sezon cu furtuni care se extinde în august și până în septembrie. În continuare vom avea zile călduroase, dar vom avea și o creștere a valurilor de căldură și a fenomenelor extreme. Măsurile pe termen lung sunt să reducem consumul de combustibili și astfel reducem efectele schimbărilor climatologice”
Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme

Urmăriți Playtech.ro și pe