Cod roșu de caniculă exact la ora la care se joacă România – Germania. Ce se întâmplă în Italia

Cod roșu de caniculă la partida România - Germania

Autoritățile din Italia au anunțat cod roșu de caniculă exact la ora la care se joacă partida România – Germania, prima semifinală de la Euro 2019 U21. Tricolorii și nemții vor avea un meci greu, pe o căldură insuportabilă și din cauză că UEFA nu a fost de acord să amâne confruntarea pentru o oră mai târzie.

Cod roșu de caniculă la partida România – Germania

Semifinala România – Germania trebuia să se joace la ora 22:00, dar oganizatorii au decis să reprogrameze pentru ora 19:00, după ce reprezentativa U21 a Italiei a fost eliminată încă din faza grupelor, în urma egalului dintre România și Franța, scor 0-0. Atât nemții, cât și românii, au rugat UEFA să amâne meciul pentru o oră mai târzie, astfel încât temperaturile extrem de ridicate să nu afecteze jucătorii celor două echipe, dar reprezentanții forului european nu au luat în considerare cererile.

Valul de căldură care afectează în aceste zile Europa s-a abătut și asupra Italiei. Valorile termice au crescut brusc, iar la ora meciului România – Germania se anunță 40 de grade Celsius, urmând ca abia la ora 20:00 să scadă spre 38 de grade. Chiar și pe parcursul nopții va fi extrem de cald, în jurul a 30 de grade Celsius.

Autoritățile italiene au avertizat populația cu privire la codul roșu de caniculă, valabil joi și vineri și au transmis sfaturi pentru următoarea perioadă. Oamenii sunt sfătuiți să bea cât mai multă apă, să își sune rudele și apropiații pentru a se asigura că sunt în regulă și să nu iasă din case. De asemenea, s-a recomandat ca nicio competiție sportivă să nu se desfășoare în intervalul orar 12:00 – 18:00.

România – Germania se joacă joi, de la ora 19:00, la 40 de grade Celsius. În aceste condiții, este posibil ca arbitrul întâlnirii să oprească de mai multe ori meciul pentru a le permite jucătorilor să se hidrateze. Partida va fi transmisă în direct de TVR 1 și TVR HD, dar poate fi urmărită și online în format live text și video.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI