De ce s-a întâlnit Emil Boc cu George Simion de la AUR. Ce explicație le-a dat oamenilor

De ce s-a întâlnit Emil Boc cu George Simion de la AUR. Ce explicație le-a dat oamenilor
Ce au discutat cei doi

Emil Boc a explicat de ce s-a întâlnit cu George Simion la Cluj-Napoca. Primarul orașului a stat de vorbă cu liderul AUR, spre supărarea celor care l-au votat. După ce a apărut în spațiul public primele detalii despre întâlnirea celor doi, mai multe voci publice l-au blamat pe edilul care a decis să stea de vorbă cu liderul partidului AUR. De altfel, cel mai dur reproș a venit din partea lui Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, care a spus că Emil Boc l-ar fi legitimat pe politicianul pe care l-a numit un „scandalagiu extrimist”.

Motivul pentru care Emil Boc a discutat cu George Simion

Emil Boc s-a văzut cu George Simion, spre surprinderea celor care l-au votat ca primar în Cluj Napoca. El a spus că s-a simțit obligat să se vadă și cu el, pentru că este și primarul celor de la AUR și militează pentru dialog.

Edilul le-a transmis celor care îl critică să își aducă aminte că Clujul de astăzi a fost o dată un bastion al naționalismului.

„Eu sunt un adept al dialogului, chiar cu persoane care nu sunt de acord cu ele sau ele nu sunt de acord cu mine.

Din start am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord şi acest lucru e important de ştiut. Suntem de acord că nu putem fi de acord cu privire la unele lucruri: cum este de exemplu procesul de vaccinare – avem viziuni diferite.

Dar ne respectăm punctele de vedere. Dar avem şi multe lucruri care sunt comune: printre acestea susţinerea valorilor naţionale şi a interesului naţional şi tot ceea ce înseamnă perspectiva naţională într-o Europă formată dintr-un concert al naţiunilor, care nu presupune dispariţia valorilor naţionale şi topirea identităţilor naţionale“, a declarat Emil Boc.

Ce a spus UDMR

El a fost aspru criticat de UDMR, care spune, prin vocea lui Csoma Botond, că „orice întâlnire de acest gen reprezintă un câştig în planul legitimităţii pentru acest scandalagiu extremist: „A fost o greşeală, domnule primar!”

„Aş dori să-i atrag atenţia domnului Boc că acel George Simion, cu care s-a întâlnit la Cluj şi a identificat puncte comune de natură politică, a calificat Holocaustul drept o temă minoră, în acelaşi timp tot el a organizat violenţele antimaghiare din Valea Uzului, iar prin activitatea sa din parlament şi cea de pe stradă destabilizează ţara”, a scris Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI