De ce s-a înscris Alexandru Rafila în PSD, de fapt. Mutarea lui nu mai e secretă acum

De ce s-a înscris Alexandru Rafila în PSD, de fapt. Mutarea lui nu mai e secretă acum
Sursă FOTO: Inquam Photos / George Călin

Prof. Dr. Alexandru Rafila este reprezentatul României la Organizația  Mondială a Sănătății și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în perioada mai 2012 – ianuarie 2013. În prezent este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București și președintele Societății Române de Microbiologie.

De ce s-a înscris Alexandru Rafila în PSD, de fapt

Alexandru Rafila s-a înscris în Partidul Social Democrat, pe listele căruia va candida la alegerile parlamentare. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă la care a participat și Marcel Ciolacu, președintele PSD.

”Mulțumesc pentru încredere. A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am experiență să pot să ajut această țară, nu neapărat Partidul Social Democrat. Trebuie să avem o legislație în domeniul sănătății care să facă posibil un deziderat: accesul universal la servicii de sănătate. Intoleranța, polarizarea fac imposibilă colaborarea. Trebuie să fim concentrați pe proiecte.

Apartenența la un partid politic este o oportunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi. Este important ca oameni care au experiență să vină împreună pentru fiecare dintre domeniile pe care le cunosc. Viitoarele alegeri ar trebui să fie un motiv de reflecție astfel încât în viitorul Parlament să fie o înțelegere pentru proiecte”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

Specialiști în Parlament pentru lupta cu pandemia

Președintele Partidului Social Democrat, a declarat că Prof. Dr. Alexandru Rafila a fost cooptat în echipa PSD-ului pentru a se lupta cu pandemia din Parlament. Potrivit discuțiilor din partid, Alexandru Rafila va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București.

”Îi mulțumesc domnului Rafila că s-a alăturat echipei noastre și sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură. Este o luptă de durată. Românii au nevoie de specialiști în Parlament ca să facă legislația pentru această luptă cu pandemia.

Este clar că Guvernul actual nu gestionează această pandemie. De cele mai multe ori caută scuze sau caută vinovați. Oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitor în Parlamentul României. Sunt convins că veți face tot ceea ce trebuie în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
De ce s-a înscris în PSD Alexandru Rafila

Conducerea PSD încearcă să scape de nume controversate, înaintea alegerilor parlamentare din decembrie. Potrivit sursei citate, pe lista viitorilor parlamentari ai Partidului Social Democrat nu se vor mai regăsi Eugen Nicolicea, Florin Iordache sau Carmen Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI