Marcel Ciolacu, suspect pentru a doua oară de coronavirus. Ce mesaj a transmis liderul PSD din izolare

Marcel Ciolacu, suspect pentru a doua oară de coronavirus. Ce mesaj a transmis liderul PSD din izolare
Marcel Ciolacu, suspect pentru a doua oară de coronavirus. Ce mesaj a transmis liderul PSD din izolare Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este suspect pentru a doua oară de COVID-19, după ce a intrat în contact cu mai multe persoane confirmate ulterior pozitiv. Anunțul a fost făcut cu putin timp în urmă, atunci când politicianul și-a anulat tot programul.

PSD, asaltat de noul coronavirus

Marcel Ciolacu trece prin momente dificile după confirmare mai multor persoane din PSD cu COVID-19. Cunoscut pentru probleme respiratorii pe care le-a menționat în trecut, președintele PSD a fost observat de mai multe ori fără mască de protecție, ceea ce îi mărește șansele de infectare, odată ce intră în contact cu persoane testate pozitiv.

În urmă cu puțin timp, deputatutul Simona Bucura Oprescu şi președintele Consiliului Județean Bitrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, membri PSD, au fost diagnosticaţi cu COVID-19, aceștia intrând în contact cu Marcel Ciolacu, până la aflarea rezultatelor testului.

Potrivit informațiilor transmise de PSD, Paul Stănescu și Sorin Grindeanu se vor testa, de asemenea, după ce au participat la o întâlnire informală weekendul trecut.

Marcel Ciolacu a oferit pentru Libertatea câteva informații cu privire la starea sa de sănătate actuală. Acesta a explicat că s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu o persoană care este infectată, dând asigurări că va respecta procedurile.

„Am fost plecat și am intrat în contact cu o persoană despre care am aflat că este infectată cu coronavirus. Așa că respect procedurile și m-am autoizolat.

Am efectuat testul COVID și aștept rezultatul. Probabil, mâine dimineață îl voi avea”, a transmis președintele Camerei Deputaților, potrivit libertatea.ro.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Iohannis și Orban

În urmă cu două zile, liderul PSD a tras un semnal de alarmă cu privire la evitarea unei catastrofe care urmează să se abată asupra sistemului medical. Marcel Ciolacu  face apel disperat pentru a realiza o „mică revoluție” în spitalele din România. Acesta propune achiziția de noi echipamente și aparatură medicală, cât și înlocuirea personalului din instituțiile statului, pentru a eficientiza și a organiza mai bine pandemia de COVID-19.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe Facebook, în care le reproșează lui Iohannis li lui Orban faptul că nu doresc binele oamenilor, refuzând orice discuție constructivă în acest sens.

„România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală! Întărirea sistemului medical, şi în mod special a secţiilor ATI, procurarea medicamentelor esenţiale, reorganizarea DSP-urilor, regândirea protocoalelor de testare, pregătirea şcolii on-line aşa cum trebuie, distribuirea măştilor către persoanele vulnerabile sunt doar câteva dintre cele mai urgente lucruri.

Toate forţele politice ar trebui să-şi dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă. În schimb, Iohannis şi Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv şi se pregătesc doar de alegeri. La fel cum au făcut cu anticipatele şi au pierdut. La fel cum au făcut cu localele şi au pierdut. Totul a fost doar pentru alegeri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.