De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a aflat

De ce s-au căsătorit soții Ceaușescu? Secretul dictatorului a fost unul aparte

Soții Ceaușescu sunt unele dintre cele mai controversate personaje din istoria României, iar tocmai pentru asta curiozitățile despre ei sunt nenumărate. Mulți dintre românii care au trăit în comunism știu că detaliile mai cu seamă despre cei mai puternici oameni din stat erau aproape inexistente la vremea aceea. De ce și-au unit destinele tocmai Elena și Nicu?

De ce s-au căsătorit soții Ceaușescu?

Destinul a vrut ca tocmai soții Ceaușescu să domnească peste români în perioada pe care cei mai mulți o regretă în amintiri. Părinți își plâng și acum copiii pierduți la Revoluție unde tinerii au luptat pentru libertate. Lenuța Petrescu s-a născut la Petrești și a fost executată în ziua de Crăciun a anului 1989 la Târgoviște, la doar 40 de kilometri de locul natal. Deși plecată de jos, a ajuns datorită statutului soțului Prima Doamnă. Mereu cu pretenții, mereu să demonstreze că trebuie respectată, Elena se comporta foarte rece și respingător chiar și cu partenerul ei. Cu toate astea, experiența și caracterul puternic i-a atras atenția dictatorului.

Lenuța a cochetat cu mișcarea comunistă la București, oraș la cârma căruia avea să vină, apoi s-a „îndrăgostit” de chimie, o materie de care abia a auzit în clasele primare pe care le-a terminat la ea acasă, dar asta nu a împiedicat-o să fenteze orice reguli pentru a pune mâna pe diplome. Mircea Oprean, ginerele fostului dictator, a afirmat că soții Ceaușescu s-au cunoscut pe data de 1 mai 1939.  Regina balului era aleasă în funcție de voturile participanților. Soacră-mea ar fi câștigat acel concurs”, a declarat Mircea Oprean, conform antena3.ro. Totul se petrecea la un eveniment organizat în Ferentari, pe când Elena avea doar 22 de ani. Alte surse istorice spun că Nicolae și soția sa s-au văzut cu o lună înainte, pe 1 aprilie, la Cercul cultural al breslei din îmbrăcăminte, unde viitoarea Primă Doamnă era țesătoare la fabrica Jaqard.

De ce s-au căsătorit Nicolae și Elena?
De ce s-au căsătorit Nicolae și Elena?

”A fost un act de răzbunare din partea lor peste timp”

Motivul căsniciei lor ar fi fost răzbunarea, au susținut mulți de-a lungul timpului.

”A fost un act de răzbunare din partea lor peste timp, încercând astfel să-și explice și lor, și nouă, într-un fel de ce s-au agățat de pozițiile lor, de ce s-au umilit deseori mai mult decât era cazul. Iar în opinia publică explicațiile au prins. Există un mit în psihologie, cel al lui Adam și al Evei. Adam e băiatul cel bun, integru, pe când Eva e cea care-l duce în păcat. Nimeni nu se întreabă de ce Adam nu rezistă ispitei, de ce nu-i arde două palme femeii care încearcă să schimbe armonia supremă. Pur și simplu lumea se împarte, și nu de ieri, de azi, în bine și în rău. Bărbatul e asociat de multă vreme ideii de bine. Cealaltă opțiune nu e greu de ghicit”
Lavinia Betea, istoric (Sursa: historia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI