23 dec. 2020 | 22:41

De ce protestează Tudor Chirilă, de fapt. S-a aflat acum tot adevărul despre Cîmpeanu VIDEO

Știri generale
De ce protestează Tudor Chirilă, de fapt. S-a aflat acum tot adevărul despre Cîmpeanu VIDEO
De ce protestează Tudor Chirilă, de fapt. S-a aflat acum tot adevărul despre Cîmpeanu

Tudor Chirilă a protestat față de numirea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, chiar în ziua în care miniștrii propuși în Guvernul Cîțu au trecut de Comisii,

De ce protestează Tudor Chirilă, de fapt

Astfel că pe Instagram, Tudor Chirilă a postat patru imagini făcute în fața clădirii Guvernului, iar mesajul său a fost îndreptat inclusiv împotriva traseismului politic, dar și a numirii lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației.

„Fără Câmpeanu (n.red. – Sorin Cîmpeanu) la Educație” a fost doar unul dintre mesajele afișate de artist.

Astfel că Tudor Chirilă a protestat în Piața Victoriei, alături de Carmen Uscatu și de Oana Gheorghiu, care sunt fondatoarele „Asociației Dăruiește Viață”. Menționăm că toţi cei 18 miniştri ai Guvernului Cîţu au primit aviz pozitiv în Comisii. De precizat este că Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației, cu 20 de voturi pentru, 13 împotrivă, dar şi două abţineri. Acesta a precizat că “acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă”, adăugând că, dacă nu va putea realiza tot ce şi-a propus, atunci va lăsa pe altcineva.

Ce a spus Sorin Cîmpeanu cu privire la incendiul de la Colectiv

Amintim că după demisia lui Victor Ponta în urma protestelor din noiembrie 2015, Sorin Cîmpeanu a ajuns premier interimar. Întrebat atunci de ce România nu a apelat la ajutor UE, acesta a spus, umăr la umăr cu Nicolae Bănicioiu, că tragedia „nu se înscrie în definiția dezastrelor”.

La aproape o săptămână după incendiul din clubul Colectiv, HotNews informa că România a cerut ajutorul UE pentru 80 de răniți abia după 6 zile de la producerea catastrofei. Pe data de 7 noiembrie 2015, Sorin Cîmpeanu, astăzi ministru al Educației în Guvernul Cîțu, recunoștea că România nu a cerut declanșarea mecanismului de ajutor de la UE pentru dezastre deoarece tragedia „nu se înscrie în definiția dezastrelor”!

„România nu a solicitat declanşarea mecanismului de ajutor pentru dezastre. Nu a făcut acest lucru din două motive: pentru că nu se înscrie în definiţia formală a dezastrelor, această tragedie care s-a întâmplat în România şi, în al doilea rând, aş vrea să precizez faptul că paşii de urmat în realitate, şi realitatea ne interesează, erau exact același (sic) şi cu mecanismul activat şi cu mecanismul neactivat”, declara Sorin Cîmpeanu în 2015.

Dar că, potriit ISU, incendiul din Colectiv poate să fie încadrat la „incendii de masă”, având în vedere numărul participanților,  în jur de 350, al celor răniți, în jur de 150, dar și al decedaților, 64. Dar pe ce se baza Sorin Cîmpeanu când susținea una ca asta? Acest fapt e apropie cel mai mult de Regulamentul de apărare împotriva incendiilor în masă din 09.11.2000.

La punctul 1 „Prin incendiu în masă, în sensul prezentului regulament, se înțelege acel incendiu de mari proporții care poate genera consecințe negative majore asupra desfășurării normale a activităților social-economice, precum și asupra mediului înconjurător și care nu poate fi controlat și lichidat numai prin intervenția serviciilor de pompieri, constituite potrivit legii”. Deși la Clubul Colectiv incendiul fusese lichidat, respectivul regulament se referă doar la partea de intervenție, dar nu la partea de intervenție medicală.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro