De ce Prima Doamnă a Americii nu are voie să deschidă geamurile de la Casa Albă

Reguli stricte pentru Primele Doamne ale Americii

Primele Doamne au fost mereu invidiate pentru statutul lor, dar partea pe care nu mulți au luat-o în considerare a fost cea legată de regulile extrem de stricte cărora au trebuit să se supună. Ce trebuiau să respecte soțiile președinților? Nu aveau voie multe lucruri.

Reguli stricte pe care Primele Doamne ale Americii nu au voie să le facă

Primele Doamne ale Americii au un statut imens pentru care trebuie să respecte multe reguli stricte. Viața lor de dinainte de această titulatură trebuie uitată, iar alte obiceiuri își fac loc în lumea în care au intrat. Privirile tuturor se îndreaptă către ele și cu toții se uită la cel mai mic detaliu din comportamentul lor, vestimentațiile alese sau la fiecare cuvânt. Viața la Casa Albă nu este o atât de mare plăcere pe cum ar crede mulți. Odată cu mutarea la celebra instituție, începe o nouă viață pentru cei care vor fi în prim-plan cel puțin un mandat.

Nici Prima Doamnă și nici alț membrii ai Primei Familii nu au voie să deschidă nicio fereastră din nou locuință. Acest lucru se aplică și când se deplasează cu mașina – interdicție din motive de siguranță. Nimeni din exterior nu trebuie să știe unde se află fiecare membru al familiei din considerentele unui posibil atac. Soția lui Barack Obama a vorbit despre una din reguli în cadrul unui interviu pentru TV Ellen DeGeneres: „După încheierea mandatelor, de-abia aştept să merg cu geamurile deschise la maşină! Vreau să simt aerul pe faţa mea! N-am mai fost într-o maşină cu gemurile deschise în şapte ani, dacă-ţi poţi imagina aşa ceva!”

Nu primesc salariu

Altă regulă ar fi că aceastea nu primesc salariu. Cu toate că au un rol activ, Primele Doamne nu primesc niciun cent pentru munca depusă. Doar cazarea le este plătită în diferite turnee sau vizite oficiale, în rest totul trebuie plătit din buzunarul lor. „Preşedintele şi Prima Doamnă plătesc pentru mâncarea lor, pentru petreceri, vacanţe, valeţii care-i servesc, menajere, uşieri, iar preţul este destul de ridicat”, a ţinut să precizeze Marketplace. Ronald Reagan a subliniat: „Guvernul are un angajat pe gratis, iar acesta e Prima Doamnă. Programul ei e la fel de aglomerat ca al meu.”

De asemenea, Primele Doamne își plătesc hainele, cu toate că multă lume ar crede că garderobele lor sunt în întregime dăruite de celebre case de modă. Mai mult decât atât, nu au voie să accepte cadourile primite, excepția fiind un dar care valorează o sumă mică de bani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI