20 oct. 2020 | 15:26

De ce nu trebuie să ţii telefonul mobil în dormitor. Toți românii fac această greșeală majoră

Știri generale
De ce nu trebuie să ţii telefonul mobil în dormitor. Toți românii fac această greșeală majoră
De ce nu trebuie să ţii telefonul mobil în dormitor. Toți românii fac această greșeală majoră

Telefonul mobil a devenit un accesoriu la care oamenii nu renunță ușor, ba chiar mulți dintre ei îl iau atunci când merg la culcare, lucru care îi poate expune multor probleme de sănătate. Potrivit unor studii de specialitate, spațiul de odihnă nu este compabilit cu telefonul mobil.

Specialiștii recomandă să nu mai ții telefonul mobil în dormitor. Ce probleme aduce această greșeală

Lumina albastră emisă de ecranul telefonului suprimă producția de melatonină, drept pentru care este recomandat să atașezi un filtru de lumină albastră la ecranul telefonului, dacă dorești să îl folosești seara, pentru a crește cantitatea de lumină galbenă. De asemenea, un alt sfat prețios este ca, înainte cu o oră de a merge la culcare, să eviți să privești în ecranul telefonului, pentru a avea condițiile optime pentru un somn liniștit.

Unul dintre efectele cunoscute ale acestui gadget este că îți poate deteriora vederea, în special dacă privești spre ecranul lui seara sau noaptea, pentru că lumina naturală nu mai echilibrează situația.

În cadrul studiilor de specialitate, folosirea telefoanelor mobile în pat a fost corelată cu reducerea fazei REM a somnului, etapă a odihnei care asigură refacerea organismului. Ea joacă un rol critic pentru păstrarea amintirilor pe termen lung, stimulează creativitatea și rezolvarea problemelor complexe.

Lipsa somnului ne poate înnebuni

Omul trebuie să doarmă între cinci și opt ore pe noapte pentru ca organismul să fie odihnit din toate punctele de vedere. Numărul de ore de somn diferă de la o persoana la alta. Depinde de munca sau vârsta pe care o are. Dar ce ne facem dacă toate nopțile noastre sunt prea scurte? Și nu pentru că am petrece mult, ci pentru că nu avem timp de somn. Nu e bine deloc, spun specialiștii, pentru că ne vom îmbolnăvi de oboseală cronică, iar de asta se scapă doar cu pshioterapie și medicamentație.

Somnul prelungit ne poate îmbolnavi

Unele persoane au ridicat somnul la rang de hobby. Este vorba despre cei care declară că, dacă nu dorm cel puțin 10 ore pe noapte, nu sunt buni de nimic. De cealaltă baricadă stau cei care, după câteva ore de odihnă, se simt perfect odihniți și o pot lua de la capăt. Medicii spun că cel mai bine ar fi să dormim 8 ore, cu condiția să nu ne culcăm după miezul nopții. Tot ei ne atrag atenția că obiceiul de a dormi mult este semn că suferim de ceva boli și este cazul să mergem la un control.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Șoc în lumea teatrului. Actor român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au acest drept
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro