Ai probleme cu somnul? Iată de ce nu poți să dormi noaptea

Ai probleme cu somnul? Iată de ce nu poți să dormi noaptea
Ai probleme cu somnul? Iată de ce nu poți să dormi noaptea

Ai probleme cu somnul? Nu te poţi odihni bine oricât de obosit ai fi? Iată motivele pentru care nu poţi să dormi noaptea şi de ce trebuie să rezolvi această problemă cât mai rapid!

Ce trebuie să ştii dacă ai probleme cu somnul

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii din lumea întreagă este insomnia. Medicii atrag, însă, atenţia că aceasta poate dăuna grav sănătăţii, dacă nu este tratată la timp. Iată tot ce trebuie să ştii dacă ai probleme cu somnul! Insomnia cronică este cauza unor variate probleme de sănătate, precum obezitatea, tensiunea arterială ridicată, afecţiunile cardiace, diabetul şi depresia.

Ce poţi face pentru a reuşi să te odihneşti? În primul rând, este important să nu faci sport cu cel puţin trei ore înainte de a merge la culcare. Aşadar, dacă obişnuieşti să alergi seara sau să îţi faci exerciţiile zilnice, este recomandat să renunţi la acest obicei.

De asemenea, mâncarea poate afecta somnul. De exemplu, mesele consistente sau picante pot provoca arsuri la stomac sau o senzaţie de disconfort. Din acest motiv, ia cina cu cel puţin două ore înainte de somn şi ai grijă ca alimentele alese să fie uşoare. Cafeaua trebuie şi ea eliminată din meniul tău. Încearcă să o bei doar dimineaţă, după trezire dacă nu vrei să te ţină treaz noaptea.

“Durează şase ore să dispară jumătate din cafeină din organismul tău. Dacă cantitatea de cafeină e mare, va fi încă prezenta în corpul tău şi la 4 dimineaţa. Poţi adormi, dar odată ce adormi somnul nu este adânc“ afirma Dr. Edelman.

O temperatură nepotrivită în cameră te poate ţine treaz mai mult decât ţi-ai putea închipui. Specialiştii susţin că temperatura optimă pentru un somn odihnitor este cuprinsă între 20 şi 23 de grade Celsius.

Ai probleme cu somnul? Iată de ce nu poți să dormi noaptea
Ai probleme cu somnul? Iată de ce nu poți să dormi noaptea

Sindromul picioarelor neliniştite

O altă cauză a faptului că nu reuşeşti să dormi ar putea fi sindromul picioarelor neliniştite. Aceasta reprezintă o afecţiune care crează pe timpul nopţii senzaţia de furnicături şi mişcări ale picioarelor ce nu pot fi controlate. Ce poţi face pentru a scăpa de acest obicei? Fă o baie caldă înainte de culcare, masează-ţi picioarele şi încearcă să nu te mişti pentru câteva secunde.

O cameră prea luminată este un alt factor care nu te lasă să te odihneşti. Se pare că orice sursă de lumină îţi distrage atenţia, motiv pentru care este indicat să faci cât mai întuneric în dormitor sau să porţi o mască specială pentru somn.

Stresul este o altă cauză importantă a lipsei somnului. Încearcă să bei seara un ceai de tei şi să te deconectezi de toate problemele din timpul zilei. Citeşte o carte, o revistă şi apoi treci la somn!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI