De ce nu trebuie să pui niciodată mâncarea caldă în frigider. Ce se întâmplă, de fapt

De ce nu trebuie să pui niciodată mâncarea caldă în frigider. Ce se întâmplă, de fapt
De ce nu trebuie să pui niciodată mâncarea caldă în frigider.

Nu toți folosesc aparate electrocasnice în același mod. De exemplu, în ceea ce privește utilizarea frigiderului, sunt obiceiuri și obiceiuri. De fapt, mulți oameni nu știu dacă este sau nu bine să introducă mâncare fierbinte în frigider. Iată ce trebuie să ai în vedere și ce se întâmplă dacă pui mâncarea caldă în frigider.

De ce nu trebuie să pui niciodată mâncarea caldă în frigider

Există două opinii diferite despre punerea alimentelor calde în frigider. Unii cred că alimentele ar trebui să pui cât mai rapid în frigider pentru a preveni creșterea rapidă a bacteriilor. Alții sugerează că este mai bine să așteptați până când mâncarea se răcește la temperatura camerei.
Ce ar trebui făcut?

Ce se va întâmpla dacă pui mâncare fierbinte în frigider

Așezarea oalelor calde în frigider poate să încălzească și produsele din jurul, scurtându-le durata de valabilitate. Aburul iese din obiectele fierbinți și se condensează pe pereții frigiderului, formând picături sau chiar gheață. Dacă trebuie să pui în frigider produse care nu au ajuns la temperatura camerei, acoperă-le cu un capac pentru a evita condensul.

Un frigider în care se pun vase calde trebuie să funcționeze la o intensitate mai mare pentru a putea atinge din nou temperatura necesara. În consecință, el va necesita mult mai multă energie. Dacă frigiderul tău are o funcție de răcire rapidă, nu uita să o pornești. Dar reține că acest lucru va duce și la o creștere a consumului de energie.

Cum să răcești mâncarea fierbinte mai rapid

Deși păstrarea oalelor fierbinți poate duce la o creștere a temperaturii în interiorul frigiderului, fapt care implică o creștere a consumului de energie și o reducere a duratei de valabilitate a produselor deja refrigerate, nu este recomandat să lași alimentele doar la temperatura camerei. Și dacă temperatura ambiantă este mai mare de 32 ° C, atunci nu trebuie să le lași mai mult de o oră.

Principala regulă pentru a evita această problemă: mâncarea trebuie lăsată să se răcească natural, dar atenție la temperatura camerei: dacă este prea cald, mâncarea se va răci până la ora mesei. În plus, un alt truc ca mâncarea fierbinte să se răcească mai repede este, dacă se poate, să pui mâncarea fierbinte în mai multe recipiente mici pentru a accelera răcirea. Nu uita că mâncărurile calde cu mâncare pot fi așezate pe balcon sau lângă o fereastră deschisă. După ce produsele ating temperatura camerei, ele pot fi păstrate la frigider.

Urmăriți Playtech.ro și pe