De ce nu trebuie să faci patul când pleci din camera de hotel. Secretul, dezvăluit de o cameristă

De ce nu trebuie să faci patul când pleci din camera de hotel. Secretul, dezvăluit de o cameristă
De ce nu trebuie sa faci patul cand pleci din camera de hotel. Secretul, dezvaluit de o camerista

Mulți turiști lasă curățenie în urma lor după ce pleacă din camera de hotel. Fac patul și lasă totul la fel de curat ca la început. Cu toate acestea, iată de ce specialiștii spun că nu este recomandat mereu să faci patul înainte să părăsești unitatea de cazare. Iată de ce.

De ce nu e recomandat să faci patul înainte de a părăsi hotelul unde ai fost cazat

Suntem învățați, încă de când suntem copii, să fim ordonați și mereu să lăsăm totul curat în urma noastră. Acest obicei rămâne cu noi și la maturitate, însă, câteodată, este bine să ascultăm de sfatul celor din jur.

De exemplu, dacă acasă ne este lene sau ne grăbim și nu facem întotdeauna patul, la pensiune sau la hotel îl aranjăm aproape mereu înainte să facem check-out-ul.

Astfel, ne gândim să ajutăm persoanele care se ocupă cu menajul, să lăsăm impresie bună, demonstrând, în același timp, apreciem serviciile ce ne oferă un confort sporit.

La plecare, unii turiști se gândesc să arajeze patul, în ideea de a lăsa camera cât mai curată și ordonată după șederea lor acolo. Deși apre a fi un gest civilizat și de bun simț, angajații regimului hotelier îi sfătuiesc pe clienți să nu facă patul, deoarece acest lucru nu-in ajută cu nimic.

Deși ai putea avea impresia că, prin acest gest, vei ajuta personalul hotelurilor, află că acest gest îngreunează munca celor care se ocupă cu menajul. Cearșafurile oricum trebuie schimbate și patul făcut din nou.

Citește și Primul lucru pe care să-l faci când te cazezi la un hotel. Cum descoperi imediat problemele din cameră

Menajerele trebuie să schimbe oricum lenjeria pentru următorul client

Personalul unităților de cazare trebuie să verifice dacă încăperea este curată și va schimba, oricum, lenjeria de pat pentru următorul client al hotelului, motiv pentru care aranjarea patului, înainte de a pleca din hotel. nu face altceva decât să le îngreuneze munca angajaților.

„Nu mai faceți patul atunci când părăsiți o cameră de hotel și vă decazați. Mulți oameni cred că ne ajută dacă aranjează patul, dar adevărul e că mai mult ne încurcă.

Oricum vom schimba lenjeria pentru următorul turist, căci cine ar vrea să doarmă într-un pat care a fost deja folosit?

Un alt sfat pe care vi-l dăm este acela de-a nu lăsa petale de trandafiri în pat, prin camera sau în cadă, după ce ați petrecut o noapte romantică alături de partenerul de cuplu.

Petalele lăsate în jacuzzi ne dau bătăi de cap fiindcă sunt foarte greu de eliminat din scurgere”, a dezvăluit Susan, o angajată a unui hotel care se ocupă de curățenie, conform  celor de la The Mirror.

Citește și Cum verifici camera de hotel de ploșnițe. Locurile de pe pat unde se adună toți VIDEO

Urmăriți Playtech.ro și pe