De ce nu trebuie să duci gunoiul noaptea. Ce se întâmplă dacă totuși o faci

De ce nu trebuie să duci gunoiul noaptea. Ce se întâmplă dacă totuși o faci
România, țara contrastelor și a superstițiilor

România este țara contrastelor și a superstițiilor, într-o anume măsură. Superstițiile sunt transmise din generație în generație. Indiferent dacă ne plac sau nu sau le acordăm vreo importanță, auzim mereu de tot felul de superstiții. Fie că au loc evenimente importante din viața noastră, sau doar evenimente mici de zi cu zi, supestițiile au locul lor. Prin multitudinea de superstiții este și cea care spune că nu trebuie să duci gunoiul noaptea.

România, țara contrastelor și a superstițiilor

Este imposibil să nu fi auzit măcar odată în viață de una din multele superstiții din cultura populară. De cele mai multe oribătrânii, bunicii, erau și sunt cei care ni le reamintesc de fiecare dată. De exemplu, una din aceste superstiții spune că atunci când vă mutați într-o casă nouă, nu ar trebui să vă aduceți mătura veche. Se spune că astfel aduceți tot ghinionul din trecut.

Este, de asemenea, ghinion să împrumutați o mătură. Ceea ce ar trebui să faceți atunci când vă mutați este să aduceți o mătură nouă, o monedă și cărbune și să împrăștiați puțină sare pe pervaz. De asemenea, se crede că, dacă faci patul cu altcineva, te vei certa cu acea persoană. Trebuie să faci patul singur, fără nicio întrerupere. Și a nu face patul într-o duminică se spune că aduce ghinion.

Orice fel de farfurie care se ciobește, mai spun bătrânii superstițioși, trebuie aruncată imediat, deoarece este și ghinion pentru casă. Când pierzi ceva prin casă și nu reușești să-l găsești, ar trebui să pui un pahar cu capul în jos și să cauți din nou, conform unei alte superstiții.

Nu trebuie să duci gunoiul noaptea

Prin multitudinea de superstiții, perpetuate din bătrâni, este și cea care spune că nu trebuie să duci gunoiul noaptea. Se spune că, dacă scoți gunoiul noaptea sau dai praful de pe covoare înainte de apus, îți arunci norocul și nu vei avea noroc cu banii.

De asemenea, este ghinion să scoateți rufele la uscat după apus. Nu este bine să măturați imediat după ce oaspeții pleacă și sunt încă în drum spre casă. Și dacă măturați înainte de masă, treburile casnice nu vor merge la fel de bine.

De cealaltă parte, există și câteva superstiții asociate cu noroc. De exemplu, trifoiul cu patru frunze aduce noroc. O altă spuerstiție ar fi așezarea unei potcoave peste intrarea de acasă. Dacă faci asta, se spune că aduce noroc și avere. De asemenea, cei mai superstițioși ar trebui să știe că ploaia în ziua nunții înseamnă noroc și mulți bani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI