08 iul. 2021 | 19:31

De ce nu trebuie să alungi pisicile care se freacă de tine. Ce înseamnă asta, de fapt

Utile
De ce nu trebuie să alungi pisicile care se freacă de tine. Ce înseamnă asta, de fapt
Ce înseamnă atunci când o pisică se freacă de tine?

Ce înseamnă atunci când pisicile se freacă de tine? Ce simt ele, de fapt? Nu trebuie niciodată să le alungi când animăluțele tale de companie fac acest lucru. Fiecare detaliu contează.

Ce înseamnă atunci când o pisică se freacă de tine?

Un animal de companie este o responsabilitate enormă pentru că necuvântătoarele au nevoie în permanență de grija ta. Acestea nu pot fi nicidecum date la o parte pentru orice alt eveniment pentru că depind în totalitate de tine, mai cu seamă dacă vorbim despre animalele crescute în apartament/garsonieră.

Cele care sunt la curte au posibilitatea să descopere și să traiască altfel lucrurile decât cele de la bloc. Pisicile sunt simpatice și foarte jucăușe și adoră să se alinte, mai cu seamă că astfel își arată dragostea și aprecierea față de tine.

Pisicile sunt de asemenea și un simbol important în istoria egiptenilor, fiind nobile și aducând noroc. Japonezii cred despre ele că indică fericire și armonie și le apreciază de sute de ani, motiv pentru care le-au dedicat statueta pe care o știm cu toții – maneki-neko, pisica ce salută cu lăbuța ridicată.

Se spune că cel care gonește o pisică în momentul în care se află printre picioarele sale își gonește norocul, iar atunci când animăluțul toarce, îți indică faptul că a depistat că suferi de o afecțiune și încearcă să te vindece.

Ele simt când îți este rău și apropiindu-se de tine îți arată că trebuie să te îngrijești mai bine. De asemenea, dacă pisica simte că există un spirit negativ într-o încăpere, va face tot posibilul să îl gonească sau să te atragă afară din aceasta.

Legătura dintre oameni și animalele de companie

Cercetătorii au studiat legătura dintre oameni și animale de companie și au ajuns la concluzia că cele mai benefice pentru sănătate sunt chiar pisicile. Ritmul rapid de viață și încărcătura energetică de peste zi aduce în cele din urmă de cele mai multe ori anxietate, iar interacțiunea cu un animal de companie te alină și aduce plăcere și creativitate înapoi în ziua ta.

Grija pentru o pisică te face să îți iei mintea de la propriile probleme și să reduci astfel și nivelul de stres. Specialiștii au mai arătat că cei mici care cresc în casă cu o pisică par să se dezvolte o mai mare empatie pentru cei din jur și ajung să comunice mai simplu și ușor cu ceilalți. Dacă nu ai un animal de companie, este timpul să adopți unul!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro