De ce nu sunt autostrăzi în România: Dăncilă a găsit vinovatul și-l dă afară

De ce nu sunt autostrăzi în România: Dăncilă a găsit vinovatul și-l dă afară

Mulți români și-au pierdut speranța că vom vedea prea multe autostrăzi în România prea curând, iar gesturile lui Dăncilă nu sporesc prea mult încrederea în subiect.

În cazul în care ai crezut că lipsa autostrăzilor din România se datorează guvernării PSD-ALDE, Dăncilă s-a gândit să te convingă de faptul că lucrurile sunt mult mai simple decât atât. În opinia premierului, această problemă suprinzător de complicată a fost cauzată de Narcis Neaga, care urmează să fie demis din funcție în următoarele zile.

Viorica Dăncilă i-a înaintat o rugăminte ministrului Transporturilor referitoare la demiterea lui Narcis Neaga în viitorul foarte apropiat. Neaga ocupă funcția de director general interimat al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Ca să nu existe vreun dubiu legat de motivația din spate, premierul și-a argumentat decizia prin ”întărzierile nejustificate și managementul slab în implementarea proiectelor de infrastructură de transport”.

Decizia premierului referitoare la demiterea lui Narcis Neaga a venit aseară târziu. În prima parte a zilei, pentru a lua hotărârea informată, a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport. Este important de reținut că instituția în sine care a generat acel raport este una înființată de curând, pe 3 iulie.

„Astfel, premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect. Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale. În același timp, prim-ministrul și-a exprimat ferm nemulțumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018”, se arată în comunicat.

În final, același comunicat se încheie cu concluzia premierului. ”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al CNAIR”. Rămâne să mai așteptăm câteva luni pentru a vedea ce vinovat va găsi în următoarea perioadă pentru lipsa autostrăzilor din țara noastră.