De ce nu poate fi extrădat Dragoș Săvulescu din Grecia. Fostul acționar de la Dinamo a fost arestat, luni, în insula Mykonos. El era dat în urmărire internațională după ce s-a sustras executării pedepsei de 5 ani și jumătate de închisoare pe care a primit-o în România, în 2019. Săvulescu a fost pus acum sub control judiciar, locuind tot în luxoasa vilă pe care a închiriat-o pe „Insula miliardarilor”.
De ce nu poate fi extrădat Dragoș Săvulescu din Grecia. Fostul acționar de la Dinamo a fost arestat, luni, de poliția greacă în baza unui mandat european de urmărire emis de autoritățile române. El a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia, dosar în care au mai fost condamnați Radu Mazăre și Cristi Borcea. Săvulescu s-a sustras executării pedepsei și a fugit din țară.
Anul trecut, lui Dragoș Săvulescu i-a fost redusă pedeapsa cu 3 ani de către justiția din Italia, unde se refugiase alături de iubita sa, modelul Angela Martini. El nu putea fi arestat, după acea sentință, câtă vreme se afla pe teritoriul italian. Milionarul a fost prins în Grecia, după ce Martini a postat câteva fotografii pe care o prietenă le-a etichetat ca fiind din Mykonos, Grecia, supranumită „insula miliardarilor”. Conform presei elene, Săvulescu închiriase o vilă cu 8 dormitoare pentru care plătește o chirie de 87.500 de euro pe lună.
Dragos Săvulescu a fost pus, deocamdată, sub control judiciar de judecătorii greci și s-a întors la reședința sa luxoasă de pe insula grecească pentru care tocmai își înnoise contractul de închiriere. Avocatul milionarului, Michalis Dimitrakopoulos, a afirmat pentru publicația elenă Proto Thema că Săvulescu nu poate fi extrădat din Grecia. Avocatul susține că clientul său execută, de fapt, în Italia, sentința impusă în România.
La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a Mării Egee am depus argumentul juridic conform căruia mandatul european de arestare emis de România nu poate fi executat, deoarece are domeniu de aplicare articolul 11B din Legea privind mandatul european de arestare, care interzice în mod explicit extrădarea unei persoane căutate către statul solicitant atunci când persoana solicitată execută sentința aplicată de instanțele statului solicitant într-o altă țară europeană”, a afirmat Michalis Dimitrakopoulos, conform sursei citate.
Acesta a mai afirmat că România a mai încercat extrădarea lui Dragoș Săvulescu și din Italia, dar cererea a fost respinsă de justiția din Peninsulă.
Eurojust a confirmat, printr-un act, că clientul meu execută pedeapsa impusă de România în Italia, în baza unei decizii irevocabile emise de o curte de apel din Italia. Astfel, ca singură cale, nu a fost posibilă extrădarea lui în România. Trebuie să va informez că România a încercat şi în Italia extrădarea clientului meu, dar justiţia italiană a respins cererea, punând în aplicare aceeaşi legislaţie europeană urmată de procurorul curţii de apel, domnul Dimitrios Paikopoulos”, a mai afirmat Michalis Dimitrakopoulos.