De ce nu mai vrea Oreste să fie antreprenor în România: ‘Acum sunt doar un profitor’ EXCLUSIV

De ce nu mai vrea Oreste să fie antreprenor în România: 'Acum sunt doar un profitor' EXCLUSIV

Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu, Oreste cum este cunoscut de o țară întreagă, nu mai vrea să audă în viața sa de ideea de a fi antreprenor. El a vorbit cu impact.ro despre încercarea sa din acest domeniu, care e de domeniul trecutului, dar și despre decizia luată atunci de a nu mai repeta eșecul.

Decizia drastică pe care a luat-o Oreste

După eșecul investiției în Fabrica de Chibrituri de la Gherla, de acum mai bine de 20 de ani, Oreste nu mai vrea să audă în viața lui de ideea de a mai fi patron. „Acum sunt doar un profitor!”

„Am încercat cu ani în urmă, prin tinerețe, un proiect, cel legat de Fabrica de Chibrituri și am eșuat lamentabil.

Adevărul e că nu e deloc usor să te descurci cu angajații, cu nevoile zilnice ale unei companii, care nu sunt deloc mici sau previzibile. Ca atare, încă de atunci am decis să nu mai fiu patron nicăieri!”, susține Oreste pentru redacția playtech – impact.ro.

El admite că investiția de acum mai bine de 20 de ani în Fabrica de Chibrituri de la Gherlă, realizată împreună cu Mircea Badea, cu care era la ora aceea bun prieten, i-a lăsat un gust mai mult amar în gură.

„Nici nu mai vreau să-mi amintesc! Ce-a fost a fost. Dar asta m-a făcut peste ani să nu am niciun cuvânt de spus nici măcar nici măcar la terasa din Vama Veche. Am cedat totul fiicei si sotiei mele. Eu sunt doar un profitor, care am parte de ceva dividende!”, adaugă el.

„Am realizat, poate cam târziu, că nu am profil de investitor, de antreprenor, cum se spune. Ca urmare, m-am distribuit în rolul de profitor. Acum sunt doar un profitor! Nici măcar animator nu mă pot numi.

Stau pe margine și privesc la tot ce se întâmplă acolo pe terasă, la , toată vara. Oamenii pot crede ce vor, dar nu eu sunt patronul, ci Liliana și fiica mea, Sabina!”, declară același Oreste.

„Sunt genul de om care nu și-a făcut niciodată planuri de viață!”

Fosta vedetă de televiziune nu ezită să facă și alte destăinuiri, legate de prezentul său sau de viitor:

„Sunt genul de om care nu și-a făcut niciodată planuri de viață. Nu, vă repet, nu mi-am făcut niciodată planuri, că voi face și voi drege! Așa că nu stiu ce-mi rezervă viata în perspectivă. Nu mi-au plăcut niciodată planificările de acest fel. Știu doar că dacă trenul va trece și prin gara mea și-mi va plăcea directia în care acesta merge, mă voi urca în el. Altfel, nu!”.

În 2001, când Oreste și Mihai Badea au decis să cumpere Fabrica de Chibrituri de la Gherla se zvonește că cei doi au investit cel puțin 200.000 de dolari americani în afacere, de persoană.

La vremea respectivă, un alt antreprenor cunoscut, Silviu Prigoană, i-ar fi sfătuit să nu facă acest pas, dar cele două vedete de televiziune nu l-au ascultat.

Prigoană a considerat afacerea greșită încă din start, fiindcă fabrica dfin Gherla nu putea concura cu prețul produselor similare venite de pe piața din est, precum cea ucraineană sau moldovenească.

În schimb, Oreste știe sigur ce nu va face. Și anume nu va accepta niciodată să participe la reality-show-uri precum „Survivor” sau „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”.

„Deși nu e bine niciodată să spui un nu sau un da absolut, nu mă văd plecând vreodată în Republica Dominicană, să îngurgitez toate nenorocirile de pe acolo. Din fericire, încă am ce să mănânc!”, conchide Oreste.