De ce nu era Maria Ciobanu invitată la petrecerile date de Nicolae Ceauşescu. Gheorghe Turda, detalii despre viaţa de scenă în timpul comunismului

De ce nu era Maria Ciobanu invitată la petrecerile date de Nicolae Ceauşescu. Gheorghe Turda, detalii despre viaţa de scenă în timpul comunismului
Motivul pentru care Maria Ciobanu nu a fost invitată la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu?

Gheorghe Turda a venit cu detalii despre petrecerile celebre date de Nicolae Ceaușescu. Acesta a adus în prim-plan câțiva artiști ,,curați” care au ajuns pe lista fostului președinte al României. De ce Maria Ciobanu nu a fost niciodată sub privirile atente ale soților Ceaușescu la distracții? Doar Ministerul Culturii întocmea lista: ”Nici Cabinetul nr.1, nici Cabinetul nr.2”, a subliniat solistul iubit de români.

Maria Ciobanu nu a fost invitată la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu: Gheorghe Turda explică motivul

Gheorghe Turda a dezvăluit numele artiștilor care aveau acces la petrecerile celebre ale soților Ceaușescu. De asemenea, el a vorbit și despre criteriile dure după care erau selecționați cei care trebuiau să îi aducă zâmbetul pe buze conducătorului. Maria Ciobanu a fost una din marile cântărețe de la noi care a fost tăiată de pe lista pe care doar Ministerul Culturii o făcea.

Gheorghe Turda s-a săturat de colegii de breaslă care se laudă că au fost invitați la astfel de evenimente, așa că a decis să dea câteva lucruri din casă. Cel din urmă a subliniat că foarte puțini erau acceptați. Mai exact, era vorba despre: Ștefania Rareș, Ileana Sărăroiu, Doina Badea, Cleopatra Melidoneanu, Dorin Teodorescu, Gică Petrescu, Nicolae Nițescu și orchestra.

,,Mai aud că se tot laudă unul și altul că au fost la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu, dar vă spun eu care era, de fapt, lista cu artiștii acceptați. Eram așa: eu, Ștefania Rareș, Ileana Sărăroiu, Doina Badea, Cleopatra Melidoneanu, Dorin Teodorescu, Gică Petrescu, Nicolae Nițescu și orchestra”, a mărturisit acesta, pentru ego.ro. 

,,Maria Ciobanu nu prea era solicitată la recepțiile oficiale…”

El a subliniat că nimeni altcineva în afară de Ministerul Culturii nu trebuia să facă lista în cauză. De asemenea, mulți s-au întrebat care a fost motivul pentru care Maria Ciobanu nu a fost solicitată. Iată că bărbatul a făcut lumină în acest caz și a mărturisit că scandalurile din viața amoroasă cu Ion Dolănescu au tras-o în jos.

,,Doar ei se aflau pe lista întocmită de Ministerul Culturii. Nimeni altcineva nu-și permitea să facă lista, nici Cabinetul nr.1 și nici Cabinetul nr. 2. Maria Ciobanu nu prea era solicitată la recepțiile oficiale, din cauza cancanurilor cu Ion Dolănescu de la vremea aceea”, a mai povestit solistul.

Solista era totuși invitată special în vizite în străinătate făcute de președintele României alături de: Sofia Vicoveanca, Ștefania Rareș și Gheorghe Turda. ,,Eram ”Careul de Ași”, așa ne spunea Aristide Buhoiu”, a mai detaliat bărbatul.