08 aug. 2022 | 18:26

De ce nu e bine să trimiţi mesaje pe Messenger sau WhatsApp după ora 21. Toţi utilizatorii ar trebui să ştie

Diverse
De ce nu e bine să trimiţi mesaje pe Messenger sau WhatsApp după ora 21. Toţi utilizatorii ar trebui să ştie
Tehnologia a avanst rapid, iar telefonul a devenit mult mai axat pe interacțiune directă

De ce nu e bine să trimiţi mesaje pe Messenger sau WhatsApp după ora 21? Odată cu evoluțiile tehnologice, inclusiv telefoanele, așa cum le știam, au ajuns la un nivel extrem de ridicat. În același context, aplicațiile, precum WhatsApp sau Messenger, au evoluat și ele. Poate luați de val, fără să ne dăm seama, le trimitem cunoscuților, sau cel apropiați, mesaje, poze, după ora 21. În zilele noastre este rar să găsești pe cineva fără un telefon lipit de mână. Cu toții am devenit dependenți de smartphone-uri, de rețelele de socializare și de trimiterea de meme-uri celor mai apropiați. O să vă întrebați „De ce nu e bine să trimiţi mesaje pe Messenger sau WhatsApp după ora 21?” Răspunsul este unul cât se poate de simplu și, toţi utilizatorii ar trebui să ştie acest lucru. Ține de etichetă!

De ce nu e bine să trimiţi mesaje pe Messenger sau WhatsApp după ora 21?

Știați că există câteva reguli de etichetă nescrise pe care s-ar putea să le încălcați atunci când le trimiteți mesaje prietenilor sau colegilor? Mulți oameni consideră că este nepoliticos să suni sau să trimiți mesaje după ora 21:00 seara și că dacă continui să faci acest lucru poți părea „lipsit de considerație”.

Expertul în etichetă Liz Wyse, de la Debrett’s, și-a împărtășit gândurile în această privință cu The Mirror. Specialistul a explicat greșelile pe care le facem și ce ar trebui să facem în schimb.

„Este în general acceptat faptul că este lipsit de considerație să trimiți mesaje text sau să dai telefoane târziu în noapte. Deși nu există o limită absolută, pentru majoritatea oamenilor acest lucru înseamnă după ora 21:00.”, spune expertul în etichetă Liz Wyse.

În opinia expertului, principalul motiv este că oamenii încep să se liniștească la mijlocul serii. Prin urmare, este nepoliticos să îi scoți din rutina lor de dinainte de somn, cu excepția cazului în care ai un motiv foarte bun, cum ar fi o urgență sau un mesaj extrem de important de trimis. Așadar, ar trebui să ne limită la o anumită oră, atunci când folosim WhatsApp sau Messenger pentru a comunica cu ceilalți.

Sunt lucruri de bun simț și care țin de o anumită etichetă

Multora dintre noi ne este greu să rezistem să nu răspundem la mesaje. În opinia aceluiași expert, angajarea într-un dialog prin SMS la ore târzii în noapte esteo acțiune stimulentă.

„Suntem cu toții foarte conștienți de o bună igienă a somnului în aceste zile. Este general valabilă ideea că este o idee proastă să te uiți la ecrane noaptea târziu.

Așa că de ce să le impui altora obiceiurile tale proaste de a trimite mesaje text? Chiar dacă vă puneți meticulos telefonul în modul silențios, este posibil să fiți deranjat de vibrații sau de ecranul care se aprinde pe noptieră.”, mai spune Liz Wyse.

Aplicațiile, precum WhatsApp și Messenger, au devenit extrem de populare și cel mai la îndemână mod de a comunica cu cei apropiați. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să abuzăm de ele și să trimitem la orice oră mesaje.

Cu alte cuvinte, recomandarea ar fi să ne limităm la a trimite mesaje, poze, SMS-uri, etc, până în ora 21, nu de alta dar, poate, unii dintre noi au nevoie de liniște și de o bine meritată odihnă. Așa că, dacă nu aveți ceva important de transmis, o puteți lăsa pe a doua zi.