Când afară sunt peste 32 de grade, deci caniculă, majoritatea dintre noi alegem preparate simple, care nu necesită prepararea la aragaz. Printre acestea, cel mai simplu preparat sunt banalele roșii cu brânză. Dar, conform specialiștilor, există motive clare care explică de ce nu e bine să mănânci roșii cu brânză pe caniculă. Citește și vezi care este explicația specialiștilor.
Fie că provin de la piața fermierilor sau din propria curte, roșiile sunt, fără îndoială, cele mai îndrăgite la sfârșitul verii. De asemenea, nu este niciun secret că roșiile se potrivesc de minune cu brânza.
Dar dacă te-ai plictisit de salatele caprese și de sandvișurile cu brânză și roșii, nu-ți face griji, te poți bucura în continuare de produsele de vară în floarea vârstei, cu brânză alături. Este cel mai simplu preparat pe care mulți îl consumă, mai ales pe perioada verii, când temperaturile ajung la nivel de caniculă, iar statul lângă un aragaz devine un adevărat chin. Fie că folosim brânză feta, parmesan, sau orice alt fel de brânză, salata de roșii alături de brânză este un adevărat deliciu.
Sau nu este? Se pare că mâncatul roșiilor cu brânză pe caniculă, confor specialiștilor, mai nou nu face bine. Iar în cele ce urmează încercăm să aflăm de ce nu e bine să mănânci roșii cu brânză pe caniculă.
După ce ani de zile toată lumea a mâncat acest banal preparat, au apărut voci în rândul nutriționiștilor care ne dau peste mână, spunând că nu prea e bine să facem asta, mai ales când este caniculă. Mulți vor ridica din sprâncene și, în mod firesc, vor întreba de ce nu e bine să mănânci roșii cu brânză pe caniculă?
Vezi și: Legumele periculoase pentru sănătatea ta. Ar fi indicat să nu le mai consumi
Iar răspunsul vine de la specialiștii în nutriție care spun că această combinație, aparent, are efect de bombă calorică, dacă luăm în calcul că, pe lângă roșii și brânză, în salată mai adăugăm diferite sosuri, ulei și nelipsita pâine.
Deși sunt pline de nutrienți și au efecte benefice asupra tensiunii arteriale, a colesterolului, roșiile consumate în exces, mai spun nutriționiștii, pot da inflamații, dureri de cap și chiar de articulații. De cealaltă parte, nutriționiștii spun că în cazul brânzei, consmul excesiv duce la dereglări hormonale.
Vezi și: Noul pericol din alimentele procesate. Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă
Deși se recomandă să nu se facă abuz, mai ales vara, aceiași specialiștii recunosc că această combinație, de roșii cu brânză este una bună când afară este caniculă. Dar, dacă ar fi să ne luăm după toate sfaturile nutriționiștilor, n-ar mai trebui să mâncăm mai nimic, căci, în cele din urmă, toate au efecte asupra sănătății.