Temperaturile extreme și condițiile meteorologice uscate pot lăsa corpul secat. Nu este de mirare că incidența afecțiunilor de sănătate legate de căldură crește și ea odată cu creșterea mercurului. De altfel, alimentele de vară joacă un rol esențial în a vă ajuta să treceți peste caniculă. Dar nu toate alimentele de vară conferă un efect calmant. Citește mai departe și află de ce nu e bine să mănânci carne de porc vara, și de ce poate fi nocivă pentru organism.
Temperaturile în creștere sunt dăunătoare pentru organismul uman, dar oferă un mediu perfect pentru dezvoltarea microbilor. Acest lucru face ca alimentele de vară să se strice ușor.
De asemenea, sunt câteva care te fac să te simți repede sătul și cele care sunt bogate în calorii, care nu ajută la moderarea temperaturii corpului.
Toate acestea și multe altele sunt alimente care nu sunt atât de sănătoase pentru o dietă de vară. Printre alimentele care ar trebui evitate vara, așa cum spune și prietenul nostru, Doctorul P.S., este și carnea în general, dar și carnea de porc, iar în cele ce urmează acesta ne va explica de ce nu e bine să mănânci carne de porc vara.
După cum bine se știe, carnea este o sursă excelentă de grăsimi și proteine. Dar acestea apasă greu asupra organismului în timpul lunilor fierbinți de vară. Carnea este grea și greu de digerat.
”Atunci când este consumată în timpul lunilor de vară, aceasta declanșează căldură în timpul procesului de digestie, ceea ce face ca temperatura corpului să crească și mai mult.
De asemenea, uleiul și condimentele folosite pentru a găti carnea vă fac să vă simțiți greoi, balonat și nesănătos în timpul verii.”, spune Doctorul P.S.
Vezi și: Alimentele interzise pe caniculă. Nu le mai consuma, îți vor face rău
Carnea de porc este controversată, dar în ciuda tuturor acestor aspecte, este unul dintre cele mai consumate animale din lume. Din punct de vedere nutrițional, carnea de porc are avantajele și dezavantajele sale. Consumul de carne de porc slabă, de înaltă calitate, care a fost preparată și gătită corespunzător, poate duce la câteva beneficii notabile pentru sănătate.
Deși este este o sursă excelentă de proteine și de fier, lunile de vară sunt o perioadă bună pentru a sta departe de carne.
Specialiștii accentuează faptul că organismul trebuie să muncească foarte mult pentru a digera și asimila nutrienții din carne.
Vezi și: Ce să nu mănânci pe timp de caniculă. Alimentele iubite de români care ți-ar putea face rău
Doctorul P.S. ne mai atrage atenția asupra faptului că acest aliment crește, de asemenea, temperatura corpului, ceea ce este de evitat în lunile de vară.
Organismul cheltuiește cu aproape 80% mai multă energie pentru a digera carne de porc vara. De asemenea, carnea se strică foarte ușor din cauza căldurii, crescând astfel șansele de intoxicații alimentare.