18 iul. 2022 | 11:58

De ce nu ar trebui să consumi niciodată coaja castraveților cumpărați din supermarketuri. Ce pericol ascunde

Sănătate
De ce nu ar trebui să consumi niciodată coaja castraveților cumpărați din supermarketuri. Ce pericol ascunde
Este coaja castraveților sigură?

De ce nu ar trebui să consumi niciodată coaja castraveților cumpărați din supermarketuri? În alimentația de zi cu zi, castravetele este una din legumele cele mai folosite. Nu mai vorbim de castraveții murați, care sunt nelipsiți de pe masa fiecăruia. Dar, deși extrem de plini de vitamine, nu am putea spune același lucru despre coaja lor. Mai ales a celor pe care-i cumpărăm din supermarketuri. O să vă întrebați de ce. Dar dacă vă spunem de ce nu ar trebui să consumi niciodată coaja castraveților cumpărați din supermarketuri, o să înțelegeți.

Este coaja castraveților sigură?

Dacă ar fi să dăm un răspuns simplu și direct, am spune că da, coaja castraveților poate fi consumată în siguranță. Vă va îmbogăți dieta cu fibre și vitamina A.

Doar asigurați-vă că este curat mai întâi. Cojile de castravete sunt pline de nutrienți cruciali și ar trebui consumate împreună cu pulpa și semințele de castravete.

Castravetele fără semințe, castravetele murat, precum și castravetele de feliat, care este folosit de obicei pentru salate sau alte mâncăruri similare cu fructe și legume, nuci și legume, sunt cele trei soiuri principale de castraveți.

Castraveții sunt originari din Asia de Sud, dar acum sunt produși pe aproape toate continentele și sunt bine cunoscuți în întreaga lume.

De ce nu ar trebui să consumi niciodată coaja castraveților cumpărați din supermarketuri?

La această întrebare, răspunsul este ceva mai complicat, și asta nu datorită cojilor în sine, ci datorită tratamentelor, uneori în exces, cu pesticide.

Deci, un răspuns simplu ar fi, da, poate fi periculos. Cojile de castraveți prezintă puține pericole atunci când sunt consumate, dar există, iar acestea sunt, după cum urmează:

Riscul pesticidelor

Pesticidele folosite de producători pot fi o sursă de îngrijorare. Scoateți coaja sau clătiți-o sub jet de apă caldă înainte de a o consuma.

Astfel vă veți asigura că atunci când îi consumați, castraveții pot fi consumați în siguranță. Cealaltă opțiune este să cumpărați castraveți organici, fără pesticide.

Acoperirea cu ceară

Castraveții au un strat natural de ceară pe coajă. Deoarece spălarea castravețilo îndepărtează ceara, producătorii aplică ceară sintetică înainte de a-i expedia către supermarketuri. Ceara îi face să reziste mai mult pe raft, dar reține și germenii.

Deși ceara nu este periculoasă în sine, îndepărtarea cojii castraveților înainte de a-i mânca poate reduce posibilitatea de infectare.

Coaja, pe de altă parte, este locul în care se găsește cea mai mare parte a substanțelor nutritive. Cumpărarea de produse organice și spălarea temeinică a castraveților înainte de a-i mânca este o alternativă mai bună.

Concluzie

O variantă ar fi să vă cumpărați castrqveții din locurile în care se știe clar că nu sunt folosite excesiv pesticidele. O altă variant, mai ales dacă sunt cumpărați din supermarketuri, este spălarea foarte bine a acestora.

scăpați de riscuri. În concluzie, atenție la ce cumpărați și, mai ales, de unde cumpărați O altă variantă, care necesită ceva muncă, sunt castraveții murați. În acest caz scăpați de riscurile de îmbolnăvire.

Parteneri