26 oct. 2021 | 09:37

De ce nu a avansat Americanu’ din la La Bloc în grad în armată. La ce tragedie a asistat (exclusiv)

Monden
De ce nu a avansat Americanu’ din la La Bloc în grad în armată. La ce tragedie a asistat (exclusiv)
La ce tragedie a asistat Emil Mitrache in tinerete

Emi Mitrache nu mai are nevoie de nicio introducere. Actorul în vârstă de 56 de ani a devenit faimos unei Românii întregi după rolul lui Americanu’ în serialul anilor 2000 La Bloc. Vedeta are amintiri de neuitat din perioada armatei, atunci când a asistat la o adevărată tragedie.

Când spui anii 2000, un serial românesc a dominat toate audiențele și a cucerit inimile tuturor românilor care locuiau la casă și La Bloc. Actorul Emil Mitrache, cel care i-a dat viață personajului Americanu’, a dezvăluit, recent, relatări din perioada în care a făcut armata.

Pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, Americanu le-a împărtășit jurnaliștilor de la Impact amintiri din vremea cătăniei și tragedia la care a asistat în anii tinereții. Emil Mitrache a avut o viață precum un scenariu de film.

Obișnuit să trudească încă de când era un copil, Emil Mitrache a muncit din greu ba ca șofer de taxi, ba ca ghid turistic înainte de a deveni actorul iubit de toți românii în serialul La Bloc. Americanu a făcut armata la Caracal, la parașutiști.

„Am făcut armata la Caracal, la parașutiști. Foarte aproape de Batalionul disciplinar, care în acea epocă, de final al regimului comunist, era la Deveselu. Adică, exact acolo unde americanii și-au stabilit peste ani baza aia grozavă!

Sigur că era ceva emoție și încrâncenare în toată chestia aia, când vedeai cum îți fuge pământul de sub picioare. Dar, totul dispărea imediat după ce săreai și mai ales când vedeai că parașuta ți se deschide și totul e sub control. Atunci, trăiai o senzație cu totul aparte. Am sărit de patru ori de la 1.200 de metri și totul s-a terminat cu bine.”, a povestit actorul din La Bloc, exclusiv pentru Impact.ro

Americanu a asistat la o adevărată tragedie în armată

Deși ar fi putut să-și ia brevetul de parașutism, actorul Emil Mitrache a dezvăluit un incident cutremurător la care a luat parte în anii tinereții, pe vremea când era în armată. Americanu’ a avut nevoie de un număr minim de cinci salturi cu parașuta, pe care nu le-a făcut din motive lesne de înțeles.

Emil Mitrache a fost martor la un accident cumplit. Unui coleg soldat nu i s-a deschis parașuta, iar moartea acestuia a anulat toate zborurile de atunci.

„Trebuia să sărim a cincea oară, într-o zi de joi. Era cea din urmă săritură și urma apoi să primim brevetul de parașutist, cu atât mai mult, cu cât seria de militari în termen redus din care făceam parte trebuia să se elibereze în duminica ce urma. Numai că un accident nenorocit, soldat cu un moartea unui coleg, a anulat toate zborurile.

Nu i s-a deschis parașuta și asta a fost! În armată am învățat că totul trebuie făcut cu multă atenție, mai ales plierea parașutei. Nu lăsam pe nimeni să ne umble la parașută. La cel mai mic dubiu, reîmpachetam imediat parașuta, fiindcă de ea depindea viața noastră!”, a mărturisit emoționat Americanu‘.

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
Gata, a renunțat la știri! Demisie fulgerătoare din televiziune
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Ungurii, excluși din NATO?! Au pierdut încrederea tuturor. Decizia pe care Putin abia o așteaptă
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
CERERE pentru BANI mai mulți la PENSIE. Pensionarii TREBUIE să DEPUNĂ imediat ACTELE
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro