De ce Nicolae Ceaușescu se temea de cifra lui Dumnezeu. A schimbat data înmormântării mamei sale, de frică

De ce Nicolae Ceaușescu se temea de cifra lui Dumnezeu. A schimbat data înmormântării mamei sale, de frică
De ce Nicolae Ceaușescu se temea de cifra lui Dumnezeu. A schimbat data înmormântării mamei sale, de frică

Lui Nicolae Ceaușescu îi era teamă de cifra 7. Astfel, liderul comunist și soția sa au ținut paginile ziarelor și după ce au murit. Despre viața lor s-a scris mult, atât de mult încât pare că nimic nu mai este nimic de nedescoperit. Dar, aparent, ar mai fi ceva. Puțini sunt cei care știu că Nicolae Ceaușescu era superstițios și că avea o teamă față de cifra 7.

De ce Nicolae Ceaușescu se temea de cifra lui Dumnezeu

Nicolae Ceaușescu a fost o figură emblematică a regimului comunist și un dictator despre care nimeni nu îndrăznea să vorbească. Însă după moartea sa, tot ce a făcut în timpul vieții a fost scos la lumină, dezbătut și comentat până în prezent. Se cunosc multe despre el, despre tot ce îi plăcea și ce nu îi plăcea să facă, dar puțini știu de ce anume se temea acesta.

Prin urmare, una dintre temerile despre care multă lume nu știe era cifra 7. Se zice că Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, se mai temeau foarte tare de farmece, fiind superstițioși și apelând destul de des la serviciile vrăjitoarelor.

Ba mai mult decât atât, teama de cifra 7 l-a determinat chiar și să amâne data la care era programată înmormântarea mamei sale, Alexandrina.

Astfel, fostul lider comunist a refuzat înmormântarea mamei sale, a Alexandrinei, în ziua de 7 iulie 1977. La început, Nicolae Ceaușescu a vrut să organizeze funeraliile la data de 7 iulie 1977, dar după ce s-a consultat cu bătrânii din Scornicești, acesta a schimbat data înmormântării.

De altfel, se spune că sătenii i-ar fi spus lui Nicolae Ceaușescu că nu este bine ca să-și îngroape mama într-o zi a cărei date are o cifră care se repetă. Astfel, era vorba despre data de 7.07. 1977, fiind considerată una fatidică. La auzul acestor indicații, dictatorul s-a sucit imediat și a decis să amâne înmormântarea celei care a fost mama sa.

Apoi, el și-a îngropat mama după obiceiurile creștine, iar la înmormântare, acesta a plâns ca un copil, spre spre surprinderea tuturor celor din jur, care nu îl mai văzuseră în această ipostază.

Simblistica cifrei 7

Atât știintele oculte, cât si traditia biblică vorbesc despre o forta magică si spirituală a cifrei 7. Este considerat simbolul celor mai adânci mistere. De altfel, în Noul Testament a fost însemnată ziua de duminică, a șaptea zi din săptămână. Duminica s-a născut Iisus Hristos. Tot duminică a intrat în Ierusalim ca împărat și biruitor al morții. A înviat din morți duminică. Duminică a trimis pe Sfântul Duh și a întemeiat Biserica. De saptezeci de ori cate sapte sa iertam, i-a zis Iisus lui Petru și Sapte Evanghelii se citesc la taina Sfantului Maslu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI