De ce îți dărâmă pisicile obiectele din casă și cum le poți convinge să nu o mai facă

De ce îți dărâmă pisicile obiectele din casă și cum le poți convinge să nu o mai facă
Cum sa nu mai faca asta

Pisicilor le place să lovească lucrurile și să le împingă de pe mese, ceea ce poate duce la o mulțime de obiecte sparte. Iată care este adevărul despre acest comportament enervant și cum îl poți preveni. Nu ar trebui să te surprindă să afli că pisicile dărâmă lucrurile pentru că este distractiv. Asta e toată explicația. Dacă vrei să oprești acest obicei, trebuie să știi de ce acest hobby special este atât de plăcut, astfel încât să le poți oferi pisicilor tale o ieșire mai bună și mai puțin distructivă pentru această energie.

Este tot ce le place pisicilor într-o singură activitate

După cum explică un videoclip de pe canalul YouTube al Grady Veterinary Hospital, pisicilor le place să sară pe lucruri. De asemenea, le place să investigheze o potențiala pradă – care ar putea fi orice obiect mic, în ceea ce privește pisicile – împingându-l cu o labă și urmărind ce se întâmplă.

Dacă se mișcă, grozav; dacă face un zgomot, și mai bine; dacă le face pe amândouă, e ideal pentru pisici. Odată ce au găsit ceva care este distractiv de lovit vor continua să o facă până când prada moare în cele din urmă sau până când se plictisesc și trec la următoarea victimă.

Lovirea lucrurilor de pe tejghea sau de pe masă combină toate aceste trei activități într-una singură. Ele au parte de o schimbare de nivel și de un adevărat bufet de lucruri pe care să le atingă și să le împingă, și cu atât mai bine dacă se rostogolesc într-un mod interesant și fac zgomote amuzante atunci când ating pământul – atunci se pot juca cu ele și mai mult, scrie lifehacker.com.

Pisicilor nu le ia mult timp să își dea seama că aruncarea unui obiect care se prăbușește pe podea face mult zgomot, ceea ce poate trimite un îngrijitor uman să alerge să investigheze. După cum explică medicul veterinar și autorul Dr. H. Ellen Whiteley, aceasta este o informație incredibil de valoroasă pentru o pisică.

De îndată ce o pisică învață că dacă lovește ceva pe podea va aduce oamenii către ea, ea ar putea de fapt să o facă intenționat pentru a atrage atenția, în special dacă simte că o masă este așteptată de mult timp.

Faptul că te face să sări din fotoliul confortabil  pentru a țipa din cauza unui alt pahar de apă spart ar putea face parte din scopul pisicii tale – așa că nu-i oferi această satisfacție.

Cum să le oprești

Oprirea acestui comportament este destul de ușoară, dar va trebui să vă modifici oarecum mediul. Din moment ce schimbarea de înălțime este cel puțin jumătate din distracția jocului de răsturnare a lucrurilor, dă pisicilor altceva pe care e mai distractiv să se cațere pe altceva decât pe măsuță sau bibliotecă.

Pisicile obosite nu fac probleme, așa că joacă-te cu pisica ta mult. Alege jucării care oferă aceeași reacție a pe care o primesc atunci când dărâmă lucruri.