De ce își sărbătorește Regina Elisabeta ziua de naștere de două ori pe an. Ce nu știai despre familia regală

De ce își sărbătorește Regina Elisabeta ziua de naștere de două ori pe an. Ce nu știai despre familia regală
Detalii despre familia regală britanică: de ce își sărbătorește Regina Elizabeta ziua de naștere de două ori pe an

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 95 de ani. Va fi primul an din 1947 încoace când se va serba fără jumătatea ei alături, prințul Philip. Detalii despre cel mai longeviv monarh britanic. Își celebrează ziua de naștere de două ori în an și alinturile primite din partea celor dragi.

Regina Elisabeta împlinește astăzi 95 de ani. Suverana britanică își serbează ziua de naștere de două ori pe an

Elizabeth Alexandra Mary Windsor s-a născut la Londra, la ora 02:40, în data de 21 aprilie 1926. Aceasta a venit pe lume prin cezariană, în casa bunicului ei matern din Londra și a fost botezată de arhiepiscopul de York în capela privată a Palatului Buckingham pe 29 mai.

Poartă numele Elisabeth după mama ei, Alexandra după mama lui George al V-lea, care murise cu șase luni mai devreme, și Mary după bunica ei maternă. Familia o alinta cu diminutivul ”Lilibet”. Soțul ei, Philip, o striga ”Vărzucă”, iar nepotul George îi spune ”Gan-Gan”. În anul 1929, la vârsta de trei ani,  regina a fost pe coperta revistei ”Time”.

Printre alte detalii surprinzătoare despre aceasta se cunoaște că își serbează ziua de naștere de două ori în an: o dată pe 21 aprilie și încă o dată în iunie. Este o tradiție din 1784 ca monarhul Marii Britanii să-și sărbătorească ziua în altă zi decât cea din buletin, din motive climatice. Este important ca paradele de sărbătoare să se desfășoare în luni cu soare.

Sora sa a murit în urma unui accident vascular. A fumat și a băut peste măsură 

Singura soră a Elisabetei, prințesa Margaret, s-a născut în 1930. Ultimii ani din viața acesteia au fost afectați de boală și de invaliditate. În 1985 a suferit o intervenție prin care îi este scos plămânul stâng. În 1991 renunță la fumat, dar continuă să bea foarte mult.

În 1993 este internată în spital cu pneumonie, iar în 1998 suferă un accident vascular și de atunci starea sa de sănătate o ia la vale. Margaret moare în 2001, la 71 de ani, după ce suferă un alt accident vascular. Față de alți membri ai familiei regale, aceasta a fost incinerată la crematoriul Slough, iar cenușa sa a fost depusă în mormântul părinților ei două luni mai târziu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI