Obiectele periculoase pentru câinii tăi. Ce să nu îi lași să roadă, sub nicio formă

Obiectele periculoase pentru câinii tăi. Ce să nu îi lași să roadă, sub nicio formă
Nu trebuie să-ți lași câinele să roadă asta!

Oamenii care își asumă îngrijirea unor animale pe care le aleg drept cele mai bune prietene din preajma lor sunt nevoiți să le acorde o mare atenție. Acestea trebuie să aibă grijă de fiecare detaliu, mai ales când vine vorba la mâncarea lor. Ce nu ar trebui să îi lași să roadă?

Obiecte periculoase care nu sunt indicate pentru câini

Cei care aleg să-și cumpere sau să adopte animale de companie își asumă o responsabilitate uriașă. Aceștia trebuie să aibă grijă în plus la necuvântătoarele lor și la fiecare mic detaliu din îngrijirea lor fizică, controlul periodic la specialist și mâncarea pe care o consumă.

De asemenea, oamenii trebuie să aibă grijă și la jucăriile pe care le aleg pentru ei. Animalul dorește să fie recompensat, iar fericirea lui după cadoul primit cu siguranță îți va aduce zâmbetul pe buze. Mai mult decât atât, tu te vei bucura astfel de câteva minute de liniște dacă știi că ai un animăluț care adoră asta și care doar așa mai este astâmpărat.

Trebuie să știi că nu toate jucăriile populare sunt și sănătoase pentru el. Pare puțin departe de realitate, dar au existat cazuri în care un cățeluș s-a sufocat cu o minge de tenis, iar specialiștii avertizează asupra acestui lucru. American Kennel Club (AKC) spune că mingile de tenis pot reprezenta un real pericol pentru că jumătate de minge poate să rămână blocat în dinții lui, ulterior să le ajungă în gât și să blocheze astfel căile respiratorii.

Care este sfatul specialiștilor?

Unii câini chiar pot ajunge să o distruge și să o înfulece pe bucăți crezând că este un preparat de mâncare. Astfel de bucăți ar putea rămâne blocate în intestin, iar singura soluție este doar intervenția chirurgicală. Dantura puilor de cățeluș poate fi afectată de suprafața bilelor de tenis care este abrazivă.

„Pe măsură ce câinele tău mestecă mingea de tenis, suprafaţa jucăriei acţionează ca un şmilgher, care, treptat, poate toci dantura şi o poate deteriora, iar acest lucru poate duce, în cele din urmă, la probleme dentare, cum ar fi: dificultăţi de mestecare‟, spune specialistul dentar venerinar Thomas Chamberlain.

  • Ce să NU îi dai câinelui de mâncare:

Alcool
Seminte de mar
Avocado
Dulciuri si guma de mestecat
Mancare pentru pisici
Cafea, ceai si alte produse ce contin cafeina
Oase (in special cele de pui si porc, pentru ca pot perfora stomacul cainelui)
Stiulete de porumb
Bucati de grasime animala
Usturoi
Hamei
Ficat
Nuci macadamia
Lactate
Ceapa
Samburi de pruna sau piersica

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI