CTP, adevărul despre gafa rasistă a lui Colțescu: ”Asta e povestea acestui episod”

CTP, adevărul despre gafa rasistă a lui Colțescu: ”Asta e povestea acestui episod”
Sebastian Colțescu dat de pământ de CTP

Scandalul arbitrului secund, Sebastian Colțescu, de la meciul de Liga Campionilor, a trecut deja la alt nivel. Atât presa occidentală, cât și cea românească, critică în termeni duri situația creată de Colțescu în urmă cu două zile. Multelor voci critice, la adresa acestuia, s-a alăturat și jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Sebastian Colțescu dat de pământ de CTP

Într-o lume și-așa sensibilă la reacțiile rasiste și xenofobe, se pare că situația creată de arbitrul secund, Sebastian Colțescu, la meciul de Liga Campionilor, dintre PSG și Istanbul Başakşehir, a iscat mai mult decât pasiuni. Presa occidentală a preluat imediat cazul și au ridicat totul la un alt nivel.

Președintele Turciei, Erdogan a simțit nevoia să iasă în public și să-i ia apărarea secundului Pierre Webo. Federația Română, în loc să tempereze lucrurile, să-și apere reprezentantul, au dat o declarație lipsită de conținut, iar jurnaliștii din presa sportivă românească l-au pus pe Colțescu la zid.

Printre multele voci care au dat de pământ cu secundul lui Hațegan, s-a auzit și cea a jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

”A-l acuza de rasism pe acest domn Colţescu e prea mult şi prea nobil pentru persoana lui. E vorba de meltenism, de ghiolbănie! El este un cetăţean al Românichii, nu al României. Ceea ce numesc oficialii occidentali sau politicienii rasism este pură ghiolbănie a acestui personaj.

Pe deasupra, este nedumerit, ca şi destui alţi cetăţeni ai Românichii, de ce se întâmplă aceste lucruri acum, de ce se face atâta zarvă, de ce tot tapajul acesta… În mintea lui, se gândeşte.”, și-a început tirada CTP.

”A vrut să se ascundă”

Incidentul de marți seara, de la Paris, la meciul dintre PSG și Istanbul Başakşehir, în opinia jurnalistului, a fost unul premeditat, iar secundul s-ar putea să-și merite soarta. Dar celebrul jurnalist uită, sau poate omite intenționat, faptul că mulți sportivi români au avut de suferit după astfel de reacții din partea altor arbitrii străini.

Atunci jurnalistul care le știe pe toate nu a reacționat la fel de vehement. Atunci comentariile sale nu au existat în esență. Acum, însă, întrebat de prosport.ro despre acest neferict eveniment, CTP și-a continuat pledoaria, declarând:

”Aţi observat că el a vorbit româneşte, nu a vorbit în engleză sau franceză? De ce? Turca nu îi puteam cere să o cunoască, dar engleza e o limba oficială şi e limba utilizată în UEFA Champions League. Chiar şi cei de la Başakşehirspor i s-au adresat lui în engleză.

De ce a vorbit româneşte? Pentru că s-a gândit că nu va înţelege nimeni. În subconştient a crezut că vorbind în limba lui şi a lui Haţegan nu îl va auzi nimeni şi nu îl va înţelege. A vrut să se ascundă. Asta este povestea acestui episod.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI