Un preparat tradițional, ce nu lipsește din casele românilor din aproape toate colțurile țării, zacusca este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Cu toate că rețeta nu este deloc complicată și poate fi modificată în funcție de preferințele fiecăruia și de legumele disponibile, rezultatul final nu este mereu cel dorit. Află, din rândurile de mai jos, de ce iese zacusca mult prea uleioasă și care este greșeala pe care o fac gospodinele.
Fiecare familie are propria variantă a rețetei clasice de zacuscă. În ciuda faptului că lista de ingrediente poate fi modificată în funcție de preferințele fiecăruia, dar și de legumele pe care le avem la dispoziție în momentul în care o preparăm, rezultatele nu sunt de fiecare dată cele dorite.
Sigur ți s-a întâmplat, cel puțin o dată, ca în timpul iernii să scoți din cămară un borcan și să descoperi că zacusca este mult prea uleioasă. Este o problemă cu care se confruntă adesea gospodinele, dar care poate fi rezolvată.
Indiferent cum alegi să o prepari, din lista de ingrediente nu au cum să lipsească ardeii, vinetele și gogoșarii. Cheia succesului este cantitatea de ulei.
Te-ar putea interesa și: Zacusca nu este de post! Avertismentul preoţilor pentru români. Când trebuie mâncată, de fapt
Dacă nu vrei ca zacusca ta să fie prea uleioasă, trebuie doar să respecți o regulă de aur: la zece vinete de dimensiuni mari să adaugi un litru de ulei. În general, gospodinele pun mult mai mult, o greșeală ce face preparatul prea sățios și greu de digerat.
Pentru a face zacuscă, vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Trucuri pentru cea mai delicioasă zacuscă. Fructul pe care îl adaugă gospodinele din Transilvania pentru un gust deosebit