De ce i-a fost frică lui Paul Ciuci de Leo Iorga, toată viața lui. S-a aflat abia acum EXCLUSIV

Leo Iorga ar fi împlinit ieri 57 de ani. Marele solist a pierdut însă bătălia cu o boală nemiloasă, cancerul pulmonar, în urmă cu doi ani. Adrian „Coco” Tinca, fost impresar și instrumentist al trupei „Compact”, ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre procesul cu Paul Ciuci, care se va finaliza luna aceasta, despre „blestemul” formației, dar și despre ultimii ani de viață ai lui Leo Iorga.

Trupa Compact, urmărită de blesteme? Trei artiști au avut un sfârșit tragic

Adrian „Coco” Tinca este șocat de sfârșitul tragic al celor trei colegi, Teo Peter, Emil Laghia și Leo Iorga. Astăzi, 3 decembrie, se împlinesc 17 ani de la decesul lui Teo Peter, basistul şi fondatorul trupei Compact. Taxiul în care Teo se afla fusese spulberat de un autoturism Ford Expedition, condus de un soldat american, care nu a acordat prioritate.

„Este soarta pe care doar Dumnezeu o știe”

Teo Peter a murit pe loc. Avea doar 50 de ani. În 2005, alt coleg de trupă, Emil Laghia, a fost găsit înjunghiat mortal. Avea doar 36 de ani. Iar în 2019, după o luptă de 9 ani cu o boală nemiloasă, cancer de plămâni, s-a stins din viață și Leo Iorga, la 54 de ani. Adrian „Coco” Tinca ne-a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, referitor la lungul șir de nenorociri:

„Nu cred în blesteme. Dacă-ți moare cineva drag este un blestem? Au murit Teo, Laghia, Leo.

Nu e un blestem. Este soarta pe care doar Dumnezeu o știe. Eu sunt un om credincios”.

„Cum să-i interzici lui Leo Iorga să spună că este ex-Compact? Bietul de el avea cancer, din acei bani își cumpăra medicamentele”

Adrian „Coco” Tinca este foarte supărat pe Paul Ciuci, pe motiv că și-ar fi înregistrat pe ascuns numele „Compact”, la OSIM:

„Deși e marcă colectivă, Paul ne-a târât prin tribunale, inclusiv pe Leo Iorga, grav bolnav. Paul nu voia să-l mai lase să Leo spună că este solist din Compact, că este ex-Compact. Ciuci ne-a interzis să ne numim ex-Compact. Cum să-i interzici lui Leo asta, care, bietul de el, din banii aceia își cumpăra medicamentele? Câte spectacole avea? Eu îl știam pe Ciuci drept un tip credincios.

Dar i-a fost frică toată viața de Leo Iorga, peste tot lumea îl confunda cu Leo Iorga, îl întrebau toți cum se simte, credeau că el e bolnav. Toată viața, numele lui Leo Iorga o să-l bântuie, nu a reușit să-l șteargă din punct de vedere muzical.

Confuzia dintre Leo Iorga și Paul Ciuci va dăinui, Leo și-a pus amprenta pe trupa Compact. Iar Paul Ciuci n-a mai reușit să scoată un alt hit, ca să-l depășească pe Leo Iorga. Vocile lor erau foarte bune, dar foarte diferite, iar Adi Ordean a compus mult și pentru vocea lui Leo”.

Mesaj pentru Paul Ciuci, cu care se află în proces

Adrian „Coco” Tinca ne-a dezvăluit și motivele pentru care a decis, în urmă cu șapte ani, să părăsească trupa „Compact”:

„Eu am plecat în 2014 din trupă, după un schimb de păreri cu Paul Ciuci. Expirase numele Compact, eu cu Leluț Vasilescu și cu Paul Ciuci plăteam marca la OSIM, dar pe certificat s-a trecut doar Paul, ca deținător unic.

Ce n-a știut el este că numele trupei Compact este o marcă colectivă, nu poate fi deținută de o singură persoană.”

Cu doar câteva zile înainte de decizia judecătorilor, Adrian și-a manifestat tristețea față de această situație generată de Paul Ciuci, alături de care a muncit vreme de 10 ani, și pe care l-a ajutat să revină, în forță, într-o perioadă în care „Compact” se afla într-un con de umbră:

„Paul, ai șters istoria trupei, ai dat deoparte oamenii care au pus umărul și sufletul pentru brand-ul Compact!

Din 1988 până în 1996 ai fost plecat, a fost Leo Iorga, care a vândut discuri”.

Paul Ciuci, despre procesul pe numele „Compact”: „Aștept decizia”

Despre acest proces, pe marca „Compact”, solistul Paul Ciuci, autorul celebrei piese „Fata din vis”, ne-a declarat, în urmă cu două săptămâni, în exclusivitate pentru impact.ro:

„Aștept decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, nu știu ce va fi, dacă voi pierde marca. Numele meu a fost și rămâne Paul Ciuci”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI