De ce francezii spală paharele dacă schimbă culoarea vinului băut. Puțini mai procedează așa

De ce francezii spală paharele dacă schimbă culoarea vinului băut. Puțini mai procedează așa
De ce francezii spală paharele în cazul în care schimbă vinul pe care îl beau?

Francezii au obiceiul să își spele paharele dacă schimbă culoarea vinului pe care îl beau. Aceștia sunt extrem de atenți la detalii în ceea ce privește masa, dar mai ales la băuturile cu care servesc orice produs. Franța este cunoscută pentru vinul delicat și pentru combinațiile speciale pe care le fac specialiștii cu anumite ingrediente sau alimente în funcție de care se alege băutura de la prânz sau cină. Ce trebuie să știi despre paharul cu care bei și când trebuie schimbat?

Francezii spală paharele dacă schimbă vinul băut: de ce au acest obicei?

Franța este cunoscută pentru vinul său și pentru obiceiurile exigente în privința băuturilor de la masă care trebuie să fie alese în funcție de produsele gustate. Află că francezii își spală mereu paharele înainte de a alterna vinul roșu cu cel alb, iar unii chiar își schimbă forma paharului.

Aceste lucruri sunt normale pentru ca aromele să nu se amestece și pentru ca băutorii fini să se bucure de licoare în mod corespunzător. Consumul de vin este o activitate socială în Franța.

Cel mai în vârstă bărbat dintr-o regiune din sudul Franței a fost întrebat despre longevitatea sa. El a răspuns că secretul este că bea vin zilnic: „Dar apa?” „Ei bine”, a spus el, „apa este pentru rațe”.

Tot 3 tipuri bune de vin: detalii despre soiuri

Cabernet Sauvignon: acesta este combinația dintre Cabernet Franc şi Sauvignon Blanc și are o istorie până în secolul XVII-lea. Cabernet Sauvignon este un soi de struguri negri cultivat cel mai des în Franţa şi în California. Vinurile acestea au aciditate ridicată, un gust puternic și o nuanță de roșu-violet care indică o cantitate mare de antioxidanți. Poți alege Cabernet Sauvignon roșu dulce, sec sau demisec.

Merlot – este cultivat frecvent în Franţa, Italia, Chile şi Africa de Sud și este un soi de struguri negri care oferă o varietate de vinuri recunoscute prin aciditatea redusă, note complexe de prune, fructe de pădure și o aromă fină de vanilie.

Pinot Noir: are boabele cu piele subțire și este un soi foarte greu de cultivat pentru vin. O mare parte din recoltă se pierde de cele mai multe ori din cauza unor puncte vulnerabile. Acest vin este delicios, delicat, cu note mătăsoase, fine și îmbină urme de zmeură și fructe de pădure. Pinot Noir este cel mai căutat din acest top de doamne și domnișoare pentru aromele dulci și pentru parfumul pe care îl deține.