07 ian. 2021 | 14:49

Ce se întâmplă dacă mănânci des brânză cu vin roșu. Cercetătorii sunt uimiți de rezultate

Utile
Ce se întâmplă dacă mănânci des brânză cu vin roșu. Cercetătorii sunt uimiți de rezultate
Ce se întâmplă dacă mănânci brânzeturi cu vin roșu?

Ce se întâmplă dacă mănânci brânzeturi cu vin roșu? Mulți preferă o astfel de combinație, mai cu seamă italienii. Ce au descoperit cercetătorii despre alegerea aceasta alimentară?

Ce se întâmplă dacă mănânci brânzeturi în combinație cu vin roșu?

Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum mai mare de vin și brânză poate să aibă un impact pozitiv direct asupra acuității congnitive. Acesta este rezultatul unui studiu larg efectuat la Iowa State University și publicat în ”Journal of Alzheimer Disease” despre legătura dintre dieta alimentară și declinul cognitiv. Una din sublinierile din cercetare este că brânza e de departe unul din cele mai protectoare alimente împotriva problemelor cognitive asociate cu vârsta înaintată.

Alimentul merge foarte bine cu vinul roșu, în funcție de tipul ambelor părți. De asemenea, consumul licorii e asociat și ea cu ameliorarea funcției cognitive. „Am fost plăcut surprins că rezultatele au indicat că un consum zilnic responsabil de brânză cu vin roșu nu este bun doar ca să ne ajute să facem față pandemiei Covid-19, ci poate și lumii complexe în care trăim și care niciodată nu pare că se mai liniștește”, spune Auriel Willette, profesor asociat la Iowa State.

.„În timp ce am luat în considerare dacă acestea se datorează numai obiceiurilor alimentare ale oamenilor mai prosperi, teste clinice combinate sunt necesare pentru a determina dacă schimbări facile în dietă pot ajuta creierul în moduri semnificative”.

Testele au durat 10 ani

Wilette alături de echipa sa au studiat îndelund datele colectate de la nu mai puțin de 1.787 de persoane în vârstă din Regatul Unit. Primele teste au fost câteva întrebări care le-au măsurat capacitatea de gândire spontană, ulterior au fost întrebați de consumul de alimente și băuturi frecvent și preferințele lor.

Printre acestea se aflau: fructe proaspete și uscate, legume crude și salate, legume gătite, pește gras și slab, carne procesată, pasăre, vită, miel, porc, brânză, cereale, ceai și cafea, bere, vin, cidru, șampanie și băuturi alcoolice. Chestionarele – și răspunsurile aferente. Datele au fost trimise și completate preț de 10 ani.

„În funcție de factorii genetici ai fiecăruia, unele persoane par a fi mai bine apărate de efectele Alzheimerului, în vreme ce altele sunt mai expuse. Acestea fiind spuse, cred că opțiunile corecte de hrănire pot preveni la un loc boala și declinul cognitiv. Poate că glonțul de argint pe care-l căutăm este îmbunătățirea alimentației. Cunoașterea implicațiilor contribuie la mai buna înțelegere a maladiei Alzheimer și aducerea ei pe o traiectorie reversibilă”.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro