07 apr. 2020 | 16:35

De ce Europa de Est a fost afectată mai puțin de virus. Vaccinul pe care l-au făcut românii pe timpul lui Ceaușescu

Știri generale
De ce Europa de Est a fost afectată mai puțin de virus. Vaccinul pe care l-au făcut românii pe timpul lui Ceaușescu
Ţările în care vaccinul TBC este obligatoriu au mai puține decese cauzate de COVID-19

Veste îmbucurătoare pentru țara noastră. În urma unui studiu realizat de un expert român, s-a ajuns la concluzia că un vaccin care se făcea încă din vremea comunismului este în strânsă legătură cu numărul mai mic de morți provocate de noul coronavirus. Vezi care este vaccinul pe care România îl are încă de atunci în schema obligatorie.

Vaccinul pe care l-au făcut românii pe timpul lui Ceaușescu

Țările în care vaccinul pentru tuberculoză (BCG) este obligatoriu înregistrează mai puține decese provocate de infectarea cu COVID-19, este concluzia la care a ajuns un expert român după ce a studiat acest fenomen. Majoritatea românilor care au făcut vaccinul înainte de anii ’90 au un semn în formă de floricică pe brațul stâng.

Studiul preliminar care a fost făcut public pe medRxiv, un site pentru cercetări medicale nepublicate, arată faptul că există o corelație între țările care le solicită cetățenilor săi să facă vaccinul Bacill Calmette-Guerin (BCG) și cele care au declarat un număr mai mic de îmbolnăviri cu temutul virus.

Pentru a vedea dacă vaccinul oferă într-adevăr un nivel mai crescut de protecție, clinicieni din minimum șase țări efectuează studii asupra angajaților din sănătate și asupra vârstnicilor care s-au oferit să se vaccineze împotriva tuberculozei, conform Bloomberg.

Europa de Est – afectată mai puțin de virus

Mihai Netea, expertul român în boli infecţioase la Centrul Medical Radboud Universty din Olanda, se numără printre primii specialiști care au efectuat studii despre eficiența vaccinului BCG asupra SARS-CoV-2. În procesul de cercetare, în echipa acestuia s-au înscris deja 400 de cadre medicale. Jumătate dintre persoane au fost vaccinate, în timp ce ceilalți 200 au primit un placebo.

Există o corelaţie între vaccinul pentru tuberculoză şi numărul redus de decese cauzate de COVID-19

Există o corelaţie între vaccinul BCG şi numărul redus de decese cauzate de COVID-19

Netea va realiza și un studiu separat, care va avea ca principal obiectiv determinarea eficacității vaccinului împotriva tuberculozei asupra contaminării cu noul coronavirus și la cei trecuți de vârsta de 60 de ani.

Printre țările care recomandă vaccinul BCG numai persoanelor expuse unui risc major de contaminare cu acest virus, și care au înregistrat, totodată, un număr mare de cazuri de infectare cu coronavirus, menționăm Italia și SUA. În ceea ce privește țările care au avut politici de vaccinare cu BCG, dar le-au încheiat, se numără: Germania, Spania, Franţa şi Marea Britanie.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Capital.ro
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai. Ce trebuie să știe românii care își așteaptă banii înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Craterul format pe o stradă din Slănic a început să se mărească. Se scufundă orașul?
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro