Varza este una dintre legumele toamnei care se regăsește în numeroase preparate tradiționale românești și nu numai. Extrem de savuroasă atunci când este integrată în tocănițe, ca atare, ori călită, varza are o aromă aparte.
Cu toate acestea, gospodinele știu că varza se pregătește anevoios uneori. Există unele trucuri care te pot ajuta să scapi de această problemă și să te bucuri de preparate delicioase. Cele mai experimentate gospodine recomandă să pui pâine în cratița în care gătești varză murată. Motivul este unul complet neașteptat.
Trucurile din bucătărie sunt extrem de apreciate de gospodine pentru că le ușurează munca și le ajută să pregătească preparatele îndrăgite de familie. Un astfel de truc este și cel care presupune să pui o bucată de pâine în cratița unde gătești varza murată.
Efectul poate fi unul bine primit și util atunci când trebuie să pregătești un preparat pe bază de varză murată. Varza este un aliment extrem de hrănitor, care conferă o aromă specială preparatelor în care este inclusă. Cu toate acestea, când gătești varză murată poți să te confrunți cu o problemă a mirosului neplăcut care apare în încăpere.
Poți evita această situație atunci când incluzi o bucată de pâine când gătești varză murată. Tot ceea ce trebuie să faci este să strecori pâinea în cratița în care gătești varză.
Înainte de a găti varza, este important să ții cont de calitatea acesteia. Varza perfectă pentru gătit trebuie să fie cât mai fermă și compactă, fără frunze și de preferință să aibă o culoare albă. Astfel te vei asigura de un gust delicios.
O altă soluție care neutralizează mirosul de varză gătită este să înmoi o cârpă cu oțet și să o folosești pentru a acoperi oala în care gătești varza. Ai grijă însă să nu cadă și să ia foc.
Chimenul este fabulos și poate fi inclus în rețeta de varză, atunci când o gătești. Pentru a o face mai gustoasă, dar și pentru a scăpa de problemele cu gazele la stomac, adaugă o linguriță de chimen pudră în apă.
Totodată, un alt truc care reduce mirosul de varză este să adaugi la gătit o ramură de țelină care, ca și în cazul chimenului, neutralizează mirosul urât al acestei legume și îi conferă o aromă mult mai bogată.