21 dec. 2021 | 18:39

De ce este bine să pui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele. Trucul e genial

Utile
De ce este bine să pui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele. Trucul e genial
De ce este bine să pui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele

De ce este bine să oui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele. Acest truc este genial și trebuie să îl știi și tu. Sarmalele sunt cosiderate o mâncare națională, cu toate că este împrumutată din bucătăriile orientale și se mai gătesc și în alte țări. Însă există un truc de care să ții cont atunci când faci sarmale.

De ce este bine să pui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele

Dacă faci sarmale de Crăciun, trebuie să pregătești varza pentru sarmale. Frunzele nu trebuie să fie prea bătrâne, ci fragede, pentru a putea fi ușor de manevrat. În cazul în care folosești varianta clasică, cu varza murată sau frunze de viță puse la sărat, se recomandă să le pui mai întâi la desărat în apă călduță. Dacă dorești ca frunzele de varză să fie fragede, apelează la congelator.

Spală bine căpățâna de varză, înlătură primele două straturi, șterge varza cu un prosop uscat și învelește-o strâns în folie de plastic înainte să o pui la congelator. Se lasă acolo peste noapte, după care încă o zi la frigider, ca să se dezghețe. După ce o decongelezi, frunzele verzei devin fragede.

Trucuri pentru sarmale delicioase

Pentru a face sarmale, se folosește de obicei o combinație de carne tocată de porc și de vită. Unele gospodine folosesc numai carne de porc. Pe lângă carne, umplutura pentru sarmale mai conține orez, ceapă, verdeață. Nu se pune mult orez, iar ceapa se călește puțin. În rest, fiecare are mărar și piper.

Sarmalele se fierb pe aragaz, cam 4-5 ore. Ele se pun și la cuptor, pentru a se reduce timpul. Se verifică după 2-3 ore. Nu se pune mult lichid în oală, ci doar trebuie să le acoperi cu apă.

De asemenea, un alt truc pentru a le fierbe cât mai bine este să adaugi două linguri de smântână în apa de fiert. Așa sarmalele ies mai pufoase. Cei care doresc sarmale mai acre pot adăuga o zeamă de varză în oala în care fierb sarmalele.

Acestea se servesc cu garnitură de mămăligă proaspătă şi smântână sau iaurt. În plus, nu uita de ardei iuți proaspeți. Ele se savurează cu vin roșu sec sau demisec, ce le pune în valoare aromele. Nu se mănâncă prea multe odată deoarece sunt grele pentru stomac și ficat. Ele se servesc fierbinți.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Unul dintre simbolurile industriei Românești, o ruină. Uriașa infrastructură industrială, construită pe vremea lui Ceaușescu, de care s-a ale praful
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Ema Uta explodează! Ce a scos-o din sărite pe vedetă, e legat de bani
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! SONDAJ CURS
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro