De Crăciun și Revelion a devenit un lucru obișnuit în țara noastră ca oamenii să-și ureze „Sărbători fericite”. Se pare că această urare este total greșită, iar Dan Negru a vrut să le atragă atenția tuturor românilor. Ce se spune, de fapt, în această perioadă. Puțini știau acest lucru!
Cu ocazia Crăciunului , românii își fac nenumărate urări, cea mai populară dintre toate fiind „Sărbători fericite”. Totuși, această urare este total greșită în această perioadă. Pe rețelele de socializare, prezentatorul de la Kanal D, Dan Negru, a explicat de ce este eronată urarea „Sărbători fericite!” De asemenea, el le-a sugerat românilor ce ar trebui să spună, de fapt. Dan Negru crede că ar trebui să urăm „Să fiți fericiți de sărbători”.
„𝗔𝗻𝗲𝘅𝗲𝘇 𝗮𝗹ă𝘁𝘂𝗿𝗶”o urare“𝗵𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀” în “𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝗺𝗽” care e folosită de”𝗺𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮t𝗲” de “𝗹𝘂𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝘇𝗶𝗹𝗲” în fiecare iarnă când “î𝗻𝗴𝗵𝗲ț𝗶 𝗱𝗲 𝗳𝗿𝗶𝗴”. “𝗔𝗺 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁-𝗼 𝗰𝘂 𝘂𝗿𝗲𝗰𝗵𝗶𝗹𝗲 𝗺𝗲𝗹𝗲”/ “𝗖𝗼𝗻𝗰𝗹𝘂𝘇𝗶𝗲 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗮̂”: n-o mai folosiți! E“𝗻𝘂𝗹ă 𝘀𝗶 𝗻𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁ă”. Când îți vine să o spui,“𝘁𝗮𝗰𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗴𝘂𝗿ă”. E pleonasm!(ca toate cele de mai sus puse în ghilimele)”, a fost mesajul postat de Dan Negru pe Facebook.
Citește și: De ce să pui sare în colţurile casei înainte de Crăciun. Trucul minunat din străbuni
În perioada sărbătorilor de iarnă, românii au obiceiul de a ura „Crăciun fericit” rudelor, prietenilor sau colegilor de muncă. Cu toate acestea, puțini dintre noi cunosc faptul că această expresie este, de fapt, un pleonasm.
Părintele Eugen Tănăsescu, preotul-blogger al ziarului „Adevărul”, a dezvăluit de ce nu ar trebui să mai folosim „Crăciun fericit“. Se știe că sărbătorile de iarnă aduc cu sine bucuria de a petrece alături de cei dragi și de a celebra „Nașterea Domnului Iisus Hristos”.
Cele mai multe persoane folosesc urarea „Crăciun fericit“, fără să știe că este un pleonasm, pentru că zilele de Crăciun înseamnă în sine fericire și bucurie. De aceea, pentru a evita utilizare acestei expresii greșite, este mai indicat să folosim „Crăciun binecuvântat”.
„Crăciun binecuvântat!“, „Naşterea Domnului cu folos sufletesc!” , „Mântuitorul se naşte!” . „În niciun caz nu spunem «Crăciun fericit». E un pleonasm! Cum pot fi altfel Sărbătorile decât fericite? Eu unul colind aşa: «Crăciun binecuvântat, cu Hristos încununat, cu colinde presărat, în dragoste îmbelşugat!»”, a transmis preotul, pentru Adevărul.
Citește și: Se spală sau nu pe 28 decembrie? Sărbătoarea din calendar de care puţini credincioşi ştiu