De ce cola la sticlă are un gust mai bun decât cea la PET. Ce anume face diferența
Faptul că băuturile zaharoase, printre care se număra și Coca-Cola, contribuie în mod semnificativ la multe probleme de sănătate nu mai este o noutate. Persoanele care consumă astfel de băuturi se pot confrunta cu afecțiuni care variază de la carii dentare la obezitate și diabet de tip 2. Totuși, dacă vreți să consumați neapărat Coca-Cola, indicat este să cumpărați una la sticlă. De ce Cola la sticlă este mai bună decât cea la PET veți afla în rândurile următoare.
Cola la sticlă este mai bună decât cea la PET
Coca-Cola poate să aibă efecte dăunătoare asupra organismului uman într-un timp record. Vorbim despre consecințe ce se resimt în organism în decurs de doar o oră după consum.
Băutura este cunoscută sub diverse denumiri pe piețele internaționale, precum „Cola”, „Pops” și/sau „Soda Pops”. Totuși, toate dețin aceeași rețetă generală. Ea include zahăr, uleiuri de citrice, vanilie, scorțișoară și o aromă acidă. Esența băuturii este, bineînțeles, apa carbogazoasă. Nu trebuie să ignorăm nici coloranții și conservanții.
Uneori, o doză de Coca-Cola îți oferă un impuls atunci când ți se pare că ziua de îngreunează. Dacă bei ocazional Coca-Cola, pericolul confruntării cu complicații de sănătate este mai mic. Atunci când o faci însă, este recomandat să cumperi Cola la sticlă, nu la PET.
Coca-Cola își schimbă aroma. De ce Cola la sticlă este mai bună decât cea la PET? În spatele acestei idei există o explicație științifică. Ea are legătură cu impactul pe care unii factori îi au asupra gustului băuturii.
De ce este recomandat să cumperi Cola la sticlă
Știința a studiat felul în care expunerea la căldură, la lumina soarelui, precum și timpul de depozitare a băuturii și chiar și ambalajul acesteia îi schimbă gustul. În funcție de reacțiile chimice care au loc, Coca-Cola poate să îți placă mai mult sau mai puțin.
Să luăm drept exemplu o cutie de doze de băutură carbogazoasă. În primul rând, trebuie precizat că aluminiul prezintă un polimer care absoarbe o mare parte din aroma zaharată a sucului. Astfel, atunci când consumăm băuturile se poate să simțim o aromă metalică foarte fină. În schimb, dacă achiziționăm băuturile la sticlă, gustul lor se dovedește a fi mai dulce. Iar asta pentru că lichidul este impregnat cu acetaldehidă, notează Viviendo en Casa.
Ambalajul de sticlă conservă, în general, mult mai bine calitățile unei băuturi. Astfel, aroma clasică de Coca-cola rămâne aproape intactă. Sticla interacționează mai puțin cu oxigenul și este mai puțin poroasă decât alte materiale. Este și cazul PET-urilor. Recent, s-a arătat inclusiv cât de periculoasă poate fi apa la PET.